Sayfa 126/1003 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon
Arama sonucu : 8017 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: Viop - XV

1. Arkadaş virüs çok kolay bulaşıyor. Eldiven takın, markette aldığınız ürünleri evde bir bölge yapın, eve ne getirirseniz tek tek dezenfekte edin. Montunuzu, kıyafetinizi sık değiştirin dışardan geldiğinizi geceden balkona koyun. Para, kart kullandıysanız bunları da dezenfekte edin.

Evet zor ama bu virüsten korunabilmenin başka yolu yok. Sonra bana nasıl bulaştı nereden bulaştı diye kendinizi yersiniz.

Bu virüsün ekononiye etkisi ne olacak ona yoğunlaşmak gerekli. İnsanoğlu herşeye alışıyor, bir müddet sonra ölümleri görmezden gelmeye başlarlar. Hiperenflasyon, resesyon, depresyon, stagflasyon vs. Nakit mi, hisse mi, emtia mı, kripto para mı vs. Değerli olacak. Ne değerini yitirecek.

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Son düzenleme : altınorta; 28-03-2020 saat: 11:12.

3.  Alıntı Originally Posted by altınorta Yazıyı Oku
    Bu virüsün ekononiye etkisi ne olacak ona yoğunlaşmak gerekli. İnsanoğlu herşeye alışıyor, bir müddet sonra ölümleri görmezden gelmeye başlarlar. Hiperenflasyon, resesyon, depresyon, stagflasyon vs. Nakit mi, hisse mi, emtia mı, kripto para mı vs.

Onların etkisi 6 ay 1 sene sürer. Önçemli olan virüsten kurtulmak. Para işi para basılır bilmem ne yapılır bir şekilde çıkılır.

4.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Virüsler bakteriler kadar dış ortama dayanıklı değillerdir. Tüberküloz ve sporlu bakteriler mikroplar arasında en dayanıklı bakterilerdir. Öyle dayanıklıdırlar ki aya inen araçların dış ortamlarından daha sonra aya gidip, inen astronotlar kültür aldıklarında bakterilerin o kadar düşük sıcaklık ve radyasyona rağmen yaşadıkları fark edilmiş ve nasa protokollerine dünya dışı erişimlerde steriliasyonu eklemiştir.
    Virüs çok küçük partikül olduğundan havada asılı kalabilir. Burada en önemlisi hava kirliliği ve sigara içiciliğidir. hava kirliliği ve sigara dumanında daha fazla hafif partikül olduğu için hava akımlarının az olduğu mekanlarda virüs daha uzun havada kalabilir. 3 saat gibi belirlenen bir süre var. Havayı sterilize etmek rüzgarlı durumlarda mümkün değil, zaten gerekli de değil. ancak durağan, puslu havalarda partiküllerin üzerine virüslerin yerleşmiş olma ihtimaline karşılık çin bir çok kere pulvarizatörlerle sterilizasyon yaptı.
    Yine okuduğum makalelerden çıkarımım kapalı ortamlarda 1 saat virüs taşıyan biri ile kalma bulaşı sağlayabiliyor.
    17 gün ü de okuduğumda virüsün canlı kaldığını bahsetmiyor. Gayri bilimsel virüs izine rastlandı deniyor. Net bir açıklama yapamıyor 17 gün diyenler. Şimdilik bir çalışmada abdde cbc 7 gün kalıcı olduğunu söyledi.
    Bu virusle ilgili bilinmeyen o kadar cok sey var ki, dunyayi kasıp kavurması için 3 ay gibi bir sure yetti. Insanlık adına bu kadar para harcayan tıp dunyası basta olmak uzere bilimsel bir çok merkez sınıfta kaldı.
    Virus çıktığı gunden bugune kadar en az 500 bilimsel merkezin açıklama yaptı hepsi yalan çıktı. Bundan sonraki açıklamaların doğru olması da çok dusuk ihtimal.
    Bu virus bu kadar hizli sekilde tum dunyaya nasil yayiliyor, kaynak sadece çin mi? , Biyolojik silah olma ihtimaline karşı laboratuarlar denetlenmiş mi? Bir grip virusu için bile etkin bir aşı bulamayan tıp dunyası coronaya aşı bulacak denmesi ne kadar gerçekçi?
    Bilinen yontemler bu işi cozmeye yetmez, bilinmedik yontemleri denemek gerekiyor.
    Bakteri benzetmesi dış ortamlarda canlı olmadığı için benzetme amacıyla kullandım. Ama virus ile mucadele cok farklı olmalı kanaatindeyim.

Alıntı Originally Posted by altınorta Yazıyı Oku
    Bu virüsün ekononiye etkisi ne olacak ona yoğunlaşmak gerekli. İnsanoğlu herşeye alışıyor, bir müddet sonra ölümleri görmezden gelmeye başlarlar. Hiperenflasyon, resesyon, depresyon, stagflasyon vs. Nakit mi, hisse mi, emtia mı, kripto para mı vs. Değerli olacak.

Virüsün ekonomiye etkisinin yanında şu anda Dünyanın uyguladığı ekonomi politikasının bizi nereye götürdüğüne dair aşağıda bir video var. Virüs bu süreci öne çekmiş olabilir sadece.

https://youtu.be/a_bJFA4ApGc

6. Hala corona yi kucumseyenler var. Aids ile hiv ile grip ile karsilastirmalar falan. Tum dunya teyakkuza gecmis, hersey iptal oluyor, uretimler durmus. Bu kararları alanların kafası çalışmıyor galiba!
    Aids in nasıl bulaştığı belli, hiv in belli, corona ise herkesi heryerde yakalayabilir. Ispanyol gribi dünyada çok kişiyi öldürmüş, hemde o zamanki nüfus oranına göre. Bunla kıyaslama yapılsa, daha gerçekçi olur kanımca.

7.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    ya bu markete gidiyoruz paketli maketli aldığımız şeyler oluyor yoğurt, makarna,salça v.b. markete eldivenle gidiyorum ama bence bu da çok çözüm değil...sanırım o paketli şeyleri de dolaba koymadan önce sabunla v.s. dezenfekte etmek lazım gibi...yoksa o paketlere bizden önce kimler dokundu meçhul...yahu bu işin sonu yok yani iyice psikopata bağlayacaz valla...ekmekçiden ekmek alıyorum bir ellerinde eldiven var diğerinde yok...eldiven olmayan elle para alıp veriyor, kredi kartı v.s. çekiyor...ama ekmeği poşete eldivenli eliyle koyduktan sonra bakıyorum eldivensiz elle de poşete dokunuyor v.s. her gün binlerce kişi ile para kart alışverişi oluyor bunlarda mesela aynı şekilde market kasalarında...

nerden çıktı Allahım bu ya?
    Abi ben alisverisleri 12+ saat karantinaya aliyilorum araba icinde. Misal dun aksam uzeri saat 4 te alisveris yaptim. Birazdan eve getirecegim. 18 saat falan olmus. Uzerinde virus neyim olsa da artik bir insani enfekte edebilecek yogunlukta olmuyor. Zaten hatunda hafif sabunlu bezle siliyor yine de. Karantina en iyisi.

8.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    Sokağa çıkma yasağının gelmemesinin altında yatan sebep ;
    dikkat edelim: Yabancı bunu gördükçe ülkeden çıkış hazırlıklar yapıyor olabilir.

Beyler durum kötü. yapılanlar geçici
    An itibariyle TCMB rezervleri bitti.
    Sadece Swap'la alınan Dolar rezervi ve bankadan alınan borç var.
    Bu sene turist yok, ordan gelecek olan tahmini 20 milyar dolarlık negatif etki var. Virus ilk ciktiğinda çin siparişleri türkiyeye kayacak diyenler nerde acaba.
    Artık hayatta kalabilecekmiyiz onu bile düsunmeye basladım. 70 bin altında tememetu veren hisselerden sepet yapmayı planliyorum. Tabiki bataklık donemi sonrasinda

Sayfa 126/1003 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •