Artan

12.320,00 10 18:10
85,80 10 18:10
236,70 9.99 18:10
88,70 9.98 18:10
67,85 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

46,58 -9.99 18:10
56,05 -9.96 18:10
194,30 -9.96 18:10
10,80 -9.92 18:10
21,60 -9.47 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.811.272.651,72 18:10
11.086.493.448,58 18:10
7.357.061.520,82 18:10
6.085.142.723,10 18:10
5.960.933.774,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7962 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VI

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Bankalara iş başvurusu yaparken referansın önemi büyük.
    İşi geçtim, staj için bile referans şart.
    Tanıdık bulamazsanız staj bile yapamazsınız, yıllarınız ve emekleriniz boşa gider, mezun olamazsınız.
    İşte böyle vahşi ve adaletsiz bir ortam.
    Neler gördüm neler yaşadım, ağız dolusu küfür etsem yine içim soğumaz.

Referanssız işe girmeyi başarıp da mağdur olanlara acırım.
    Onun haricindekilere su verenin..
    Sayın Djoz , ben de X Belediyesi ' nde 6 seneden beri güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Asıl mesleğim güvenlik değil . Sakarya Ünv. Bilgisayarlı Muhasebe bölümü mezunuyum. Özellikle benim gibi hayata değil sıfırdan eksilerden başlayan biri için hayat gerçekten çok zor . Maddiyatı bir dert , maneviyatı apayrı bir dert. Muhasebe işinde çalışmayı çok istedim ama bir türlü olmadı. Anne ve baba da ayrılınca Allah başa vermesin insan kendini bir an boşlukta hissediyor . Ünv. mezunuyum demeden , iş ayrımı yapmadan tekstil , gıda , güvenlik sektöründe çalıştım . Son 12 seneden beri güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum .

Ama nasip deyin , ama kısmet deyin , belki şans bir el kaza sonucu belediyede normal piyasa koşullarının üzerinde çalışmak nasip oldu . Kısacası bu ülkede referans ( torpil ) olmadan iyi yerlerde çalışmak gerçekten zor .
    Son 16 senedir neler çektiğimi , neler yaşadığımı bir ben , bir de Allah bilir .

Bu ülkede sıfırdan başlayıp iyi yerlere gelmek gerçekten çok zor. Deveye hendek atmaktan daha zor . Sağlıcakla kalın .

Alıntı Originally Posted by abc1980 Yazıyı Oku
    Sayın Djoz , ben de X Belediyesi ' nde 6 seneden beri güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Asıl mesleğim güvenlik değil . Sakarya Ünv. Bilgisayarlı Muhasebe bölümü mezunuyum. Özellikle benim gibi hayata değil sıfırdan eksilerden başlayan biri için hayat gerçekten çok zor . Maddiyatı bir dert , maneviyatı apayrı bir dert. Muhasebe işinde çalışmayı çok istedim ama bir türlü olmadı. Anne ve baba da ayrılınca Allah başa vermesin insan kendini bir an boşlukta hissediyor . Ünv. mezunuyum demeden , iş ayrımı yapmadan tekstil , gıda , güvenlik sektöründe çalıştım . Son 12 seneden beri güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum .

Ama nasip deyin , ama kısmet deyin , belki şans bir el kaza sonucu belediyede normal piyasa koşullarının üzerinde çalışmak nasip oldu . Kısacası bu ülkede referans ( torpil ) olmadan iyi yerlerde çalışmak gerçekten zor .
    Son 16 senedir neler çektiğimi , neler yaşadığımı bir ben , bir de Allah bilir .

Bu ülkede sıfırdan başlayıp iyi yerlere gelmek gerçekten çok zor. Deveye hendek atmaktan daha zor . Sağlıcakla kalın .
    Türkiye’deki en büyük problem halk arasındaki deyimiyle torpil. Gerçek anlamıyla kul hakkıdır.
    Ne yazık ki özellikle üst makamlarda torpil şarttır. Torpil olmadan, yani verdiğiniz kararlarda arkanızda duran biri yoksa. Ya her karar he dersiniz. Yada çekip gidersiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by abc1980 Yazıyı Oku

En kötüsü,ümitlerin kaybolması....

Tam 30 yıl evvel,emekli olduğum işe başvurdum,bölümümüz çok az kişi aldığı için gerçekten çok yüksek üniversite 1.basamak puanıyla birlikte çok zor fiziki ve sağlık mülakatları sonucu mesleğe girmeye hak kazandım,hiçbir tanıdığımız vs yoktu,ama bir genç olarak umudum vardı,maalesef gençlerin elinden onu aldılar..

4.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    En kötüsü,ümitlerin kaybolması....

Tam 30 yıl evvel,emekli olduğum işe başvurdum,bölümümüz çok az kişi aldığı için gerçekten çok yüksek üniversite 1.basamak puanıyla birlikte çok zor fiziki ve sağlık mülakatları sonucu mesleğe girmeye hak kazandım,hiçbir tanıdığımız vs yoktu,ama bir genç olarak umudum vardı,maalesef gençlerin elinden onu aldılar..
    Eskiden yeni mezun üniversiteden isen memurlukta 2

mühendis isen 3 katından işe başlanırdı hiçbir deneyimimin olmasa bile .

Şimdi yeni mezun mühendis asgari ücret *3 başlayabilir mi .

Sorum bu kadar benim

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Eskiden yeni mezun üniversiteden isen memurlukta 2

mühendis isen 3 katından işe başlanırdı hiçbir deneyimimin olmasa bile .

Şimdi yeni mezun mühendis asgari ücret *3 başlayabilir mi .

Sorum bu kadar benim

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
    Ne zamanlar bu dediğiniz?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu ülkede ancak bize özgü çarpıklıklar hep olmuştur.

Size bir örnek vereyim: 1970 yılında bir ilkokul öğretmeni 500 lira civarında maaş
    alırken, bir yedeksubay 1250 lira alıyordu.

Nedeni de askerlerin maaşının , silah zoruyla demeliyim, yüksek olmasıydı.

1972 yılında bir hesap uzman mv. 2.500 lira alırdı.Bunun 45x30 = 1350 lirası maaş dışında verilen yevmiye idi.

Oysa yevmiyeyi, ancak bir memur iş gereği seyahate çıktığında alırken, Maliye Bakanlığının denetim elemanları sürekli olarak alırlardı.

Bu sonradan Sayıştay'la Maliye arasında büyük sorun yarattı.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •