Artan

8,25 10 12:55
11,14 9.97 12:55
6,23 9.88 12:54
175,00 9.86 12:55
263,00 9.77 12:55
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 12:54
174,90 -9.98 12:55
11.090,00 -9.98 12:55
41,94 -9.96 12:55
142,00 -9.96 12:55
Azalan Hisseler

İşlem

7.708.577.114,90 12:55
4.683.494.404,33 12:55
3.488.783.471,61 12:55
3.032.983.626,50 12:55
2.890.493.881,34 12:55
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8003 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - III

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    İslam din baronluğu, tarih olurken...

Eski Diyanet müfettişi, yazar Ömer Sağlam'ın bu yazısı sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

Virüs salgını sebebiyle, Kâbe'nin ve peygamberin kabrinin ziyarete kapatılması, Umrenin ve muhtemelen Haccın yasaklanması, camilerin Cuma dahil toplu namazlara yasaklanması, yaklaşan Ramazan sebebiyle Teravihlerin ve toplu İftarların yasaklanacak olması, abuk subuk İftar çadırlarının kurulmayacak olması, uydurma Kandil günlerinin kutlanmaması, hem gerçek (indirilmiş) İslam�ın yeniden keşfi,hem de yobazın elindeki din enstrümanının alınması bakımından kesinlikle hayra alamettir.

Yobazın din enstrümanını öttürmesi ve din üzerinden Müslümanları sömürmesi bundan sonra hiç de kolay ve inandırıcı olmayacaktır artık.

Çünkü insanlar, din bezirgânlarının savuna geldiği birçok şeyin aslında terk edilebilir olduğunu, dolayısıyla dinden bir parça olmadığını, insan sağlığının her şeyin ve bu arada ibadetlerin de üstünde olduğunu görmüş oldular.

Ya da görmüş olmalılar!

Yani, Haccın, umrenin, cumanın, bayramın, toplu namazın, toplu iftarın,gerektiğinde terk edilebilir olduğunu gördü insanlar.

Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Din ve din adamları da eskisi gibi etkili olmayacak toplumsal hayatta.

Din ferdileşecek, vicdanileşecek, yani olması gereken yere, Tanrı ile kul arasına yerleşecektir.

Dini söylemler eskisi gibi etkili olmayacak ve din siyaseti de bundan nasibini alacaktır.

Laik demokrasiler daha da güçlenecektir.

Dün,�İçinde alkol var. Abdestim bozulur" diyerek eline kolonya sürmeyenlerin bile bugün neredeyse kolonya ile banyo yapacaklarını, kolonya ve dezenfektan yapımında kullanılan etil alkol ithalatındaki gümrük vergisini sıfırladıklarını gördükçe düşüncelerim kökünden sarsılıyor!

Cübbeli, cübbesiz din baronları, şarlatanlar ve ekran bülbülleri eskisi gibi ötemeyeceklerdir bundan sonra.

Tarikat şeylerinin ve cemaat liderlerinin otoriteleri kökünden sarsılacak, inandırıcılıkları ve etkileme güçleri azalacaktır.

Bilim adamlarının, rakı ve şarabın koronanın ilacı olduğunu söylemeleri halinde, pek çok tarikat şeyhinin, cemaat liderinin ve sair din adamının içki içmeye başlayacağına, üstelik bunu besmele çekerek yapacaklarına, sonunda da "Afiyeti şifa olsun" diyeceklerine kesin inanıyorum artık!

Özetle; korona salgını �Her şerde bir hayır vardır" sözünü bir kere daha apaçık göstermiştir bize...

Eski Diyanet müfettişi, yazar Ömer Sağlam

#Ömer Sağlam,
    #din baronluğu,
    #Diyanet müfettişi

https://www.habererk.com/gundem/isla...n-h125646.html
    On numera bir yazi.
    Tam 3 kere okudum.

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    On numera bir yazi.
    Tam 3 kere okudum.
    Bende yaydım yazıyı.

Bezirganların ölümü anlayana.

Tiksinmiştim dini kullananlardan.

Bu zamanlarda ATAM ATATÜRK'ü çok çok anlamış oldum.

Mekanı cennet olsun.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

3.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    On numera bir yazi.
    Tam 3 kere okudum.
    Hangi konularda on numera bir yazı olduğunu belirtirseniz sevinirim.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by enayenay Yazıyı Oku
    Hangi konularda on numera bir yazı olduğunu belirtirseniz sevinirim.

YUH

Yazıyı okumadınmı.

Neler denipte neleri yasaklayıpta şimdi yapılıyor olması.

Örnek kolonya

Örnek aklını kullanma senin yerine şeyhin kullansın şıhın kullansın

Tek bir cami kapatılmış 100 yıldır kullanılıyor.Şimdi kabe kapalı hacca gitmek ümreye gitmek yasak camiyi geçtim

Toplanma yasak

Bir okunmuş su yada pirinç üretemediler işe yarar diye yerine alkol yarar denirse o şeyhlerde içer diyor ironi yapıyor lakin içerler her haltı yiyorlar zaten.

Tanrı ve kul arasında kimse olamıyacak yani kelin ilacı olsa durumu kendilerine hayrı olmayanın banada olamaz.

Yakında turban ve çarşafıda yasak gelirse şaşma

Ve en önemli durumda dindar geçinen bir iktidarın bunu yapması

Artı öneml olanın insan HAYATI olduğu aklını kullanarak bu durumdan kurtulmak.

Veba gibi hastalıklar hiristiyanları din bezirganlarından kurtardı bu müsibette MÜSLÜMANLARI kurtarır inşallah.

Yani bu durumdan dualarla degil çabalayıp,araştırıp,tedbirler ve önlemler alınarak kurtulacağımızdır.AKLI kullanarak.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

5.  Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    YUH

Yazıyı okumadınmı.

Neler denipte neleri yasaklayıpta şimdi yapılıyor olması.

Örnek kolonya

Örnek aklını kullanma senin yerine şeyhin kullansın şıhın kullansın

Tek bir cami kapatılmış 100 yıldır kullanılıyor.Şimdi kabe kapalı hacca gitmek ümreye gitmek yasak camiyi geçtim

Toplanma yasak

Bir okunmuş su yada pirinç üretemediler işe yarar diye yerine alkol yarar denirse o şeyhlerde içer diyor ironi yapıyor lakin içerler her haltı yiyorlar zaten.

Tanrı ve kul arasında kimse olamıyacak yani kelin ilacı olsa durumu kendilerine hayrı olmayanın banada olamaz.

Yakında turban ve çarşafıda yasak gelirse şaşma

Ve en önemli durumda dindar geçinen bir iktidarın bunu yapması

Artı öneml olanın insan HAYATI olduğu aklını kullanarak bu durumdan kurtulmak.

Veba gibi hastalıklar hiristiyanları din bezirganlarından kurtardı bu müsibette MÜSLÜMANLARI kurtarır inşallah.

Yani bu durumdan dualarla degil çabalayıp,araştırıp,tedbirler ve önlemler alınarak kurtulacağımızdır.AKLI kullanarak.
    Sorunun muhatabı sen misin?

Alıntı Originally Posted by enayenay Yazıyı Oku
    Sorunun muhatabı sen misin?

Benim tabiki ilk paylaşan benim anlamayan anlasın yani.

Arkadaşımada yardım olsun.Dinlerin genel amaçlarından bir budur.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

7.  Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Benim tabiki ilk paylaşan benim anlamayan anlasın yani.

Arkadaşımada yardım olsun.Dinlerin genel amaçlarından bir budur.
    İlk paylaşan sen olduğun halde neden sana sormadım da nazik bir şekilde Boschyatirim a sordum. Nedenini düşündün mü?
    Muhtemelen düşünmemişsindir.

Babanız vefat ettiğinde -Allah rahmet eylesin- siz yıkamışsınız. Burada sen yerine siz kullandım. Nedenini bulabilir misin?

Birde aklıma takıldı.

Cenazeler yıkanıyormudur acaba.

Babam rahmetliyi ben yıkamıştım.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız