Ayni seyden bahsediyoruz .. turkiyedeki makarnalik bugdayin kalitesi cok iyidir . e fiyat olarak da iyi . sulak alanda ekim yapiyorsan neden daha fazla verim alacagini daha fazla kazanacagini ekmiyesinki .. .. kurak alanda mesela sari bugday diye adlandiran bugdayin ekimi olurdu kurak alan dahi olsa verimi iyi idi + makarnalik olmasada bulgur icin hem kalite hemde fiyat olarak uygundu .. simdi sari bugday dan hem un hemde bulgur yapabilirsin . ama mesela rus bugdayi cinsinden bulgur yapamazsin .. ekmek yapilacak bugdayin bulunmamasi kaliteden degil Tarim diye bir sey kalmadigi icin .. zaten Alper ile yazisirken onun su soylemi uzerine cevap verdim : "rusyadan gelen bugday karistirilmadan bizde ekmek yapilamiyor "

Originally Posted by
0101
2018 yılında Amasya'da bir un fabrikasında çalışan gıda mühendisi ile tanıştım.
Öğüttükleri buğday turkî devletlerden geliyormuş.
Biz buğday yetiştirmiyor muyuz? Diye sordum.
Anlattı:
Bizde yetişen buğday katma değeri daha yüksek bir buğday. Makarnaya uygun. Işlenip makarna olarak ihrac ediliyor.
Ekmeklik buğday da türkî cumhuriyetlerden alıp işleyip ekmek yapılıyor.
Dedi...
Konuyu farklı bilenler varsa yazabilirler.
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Yer İmleri