Sayfa 753/996 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763803853 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 6,017 - 6,024 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VI

1.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Ben de işine ve işyerine sahip çıkan insanlara çok saygı duyuyorum. Kaç para alırsa alsın.

Şu bakımlardan iyi bir buluyorum;

-Hizmet alan açısından daha iyidir, ilgilidir. (Mağazaya gelirsen gel gelmezsen neyime demez)

-Çalışanın kendi ruh sağlığı açısından iyidir. (Burada çalışmam patrona yarıyor diye içi içini yemez)

-İşveren açısından zaten iyidir.
    işe/işyerine sahip çıkmak çok iyidir. her işimde öyle çalıştım. çok da faydasını gördüm.
    ama "insan" olarak/kalarak.

ben sizin tam aksinize, insanlıktan çıkarak, akletmeden, düşünmeden, rasyonel düşünceyi, feraseti, mantığı, vicdanı bir köşede bırakarak çalışmanın tam tersine o çalışanın sonunu getireceğini düşünüyorum. (belki bunun tek istisnası tetikçi katil, sniper filan olmak olabilir o işte bunlar çok büyük maharet...)
    nasıl mı?
    şöyle
    hiçbir insan makineden daha makine olmaz, olamaz.

Siz işinizde insana dair tüm değerlerden uzaklaşırsanız
    o işveren için makineden bir farkınız kalmaz
    o zaman da işveren de getirir 2 otomatik kasa, 1 raf dizecek robot, 1 de gözetme/denetleme/müşteriyle interaktif etkileşim gibi uygulamaları vs olacak bir robot.
    tüm perakende çalışanları işsiz kalır.
    20 seneye olacağı da bu.

robotun mekanik/elektronik maliyeti 3-5 bin lirayı geçmez, esas maliyeti yazılımı, bakımı, idamesi vb. onların maliyeti işçi çalıştırmanın altında kalsın görürüz işveren işçisini seviyor mu sevmiyor mu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Usdtry 6.76666

İşe sahip çıkma falan nedir anlamadım.İşçi işveren ilişkisi bir akittir.Zamanınızı ve yeteneğinizi para karşılığı satarsınız.Karşılıklı bir alışverişte satılan mal iyi değilse sorun çıkar ya da malın değeri verilmezse sorun çıkar.Akit bozulur.Bu olaya fazladan anlamlar atfetmek yaptığınız her ticarete bu anlamı yüklemenizi gerektirir.Yani migrosa gittim alışveriş yaptım,ya da bir avm ye girdim pantolon aldım bunun sahip çıkma şusu busu falan ne kadar anlamsızsa çalıştığın işyerine sadakat falan o kadar anlamsız.Sadakat özveri şu bu çok gereksiz abartmalar.Misal özel hastanelerde çalıştım mesleği bırakmadığım son yıllarda.Soruyoruz işe başlamadan doktor arkadaşlara bu hastane nasıl diye.Çok iyi paranı düzenli öderler falan,yahu bu ne demek,ben bir ay gidip geleceğim o kadar risk alacağım sonra param ödendi diye minnet duyacağım)))))))) Yok ya artık çalışma yaşamı bana uzak emekli olmak hayatımdaki en doğru iş oldu))))))))İşyerine patrona çok minnet duyanlara ,işine gereksiz abartı anlam yükleyenleri ömrümce çözemedim zaten.Asıl hayat iş değil ki asıl hayat mesai sonunda yaşadığın şey.

Patron size tek gözle bakar,bu adam benim işime yarıyor mu,benim para kazanmama yardımcı oluyor mu,bunu işten atsam yerine gelen adam bundan fazla para kazandırır mı.Yerinize sizden verimli sizin iki katınız para kazandıracak adam bulsun isterseniz 20 yıldır aynı yerde çalışmış olun ertesi gün kapının önüne konursunuz.E sadakat özveri falan bunun neresinde.En azından özelde çalıştığım dönemde bizim sektörde durum tam anlamıyla buydu.O yüzden firmaya sadakat ,patronla iyi ilişki şu bu pek aklıma yatmayan şeyler.İşimi yaparım paramı alırım.Aramızdaki akit bu kadardır gerisine kafam yatmaz.

5. Günlük vaka sayısı tablosu var mı?
    İtalya ile sadecekarşılaştırdım misal onlar bugün 1200 ken biz 4200 yeni vaka..

6.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Günlük vaka sayısı tablosu var mı?
    İtalya ile sadecekarşılaştırdım misal onlar bugün 2000 ken biz 4000 yeni vaka..
    nereden baktınız?
    ben ülkelere bakmak için worldometers'a bakıyorum şu anda İtalya 8.836 (düzeltme:3.836) biz 4.117 gösteriyor

her nereden bakıyorsanız şunu da atlamayın: biz günde 1 kez veri açıklıyoruz, çoğu ülke gün içinde birkaç kez güncelliyor. saat farkı vs. sebebiyle karşılaştırmalar sağlıklı olmayabilir.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by subcomponent Yazıyı Oku
    nereden baktınız?
    ben ülkelere bakmak için worldometers'a bakıyorum şu anda İtalya 8.836 (düzeltme:3.836) biz 4.117 gösteriyor

her nereden bakıyorsanız şunu da atlamayın: biz günde 1 kez veri açıklıyoruz, çoğu ülke gün içinde birkaç kez güncelliyor. saat farkı vs. sebebiyle karşılaştırmalar sağlıklı olmayabilir.
    size ozelden mesaj attim belkide gormediniz

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Günlük vaka sayısı tablosu var mı?
    İtalya ile sadecekarşılaştırdım misal onlar bugün 2000 ken biz 4000 yeni vaka..
    Sn sugosu bugün biri geçen yılla bu yıl arasında istanbulda ölüm sayılarını gün gün karşılaştırmış.Günlük 100 fazladan ölüm varmış ortalama.Son bir aydır ameliyat falan yapılmıyor hastanelerde,pek trafik kazası falan da yok bu artış belli ki koronadan.Sade istanbulda 100 desek türkiye genelinde bugün ortalama 200 ölüm zaten coronadan olmuştur.Bunlar bazı yöntemlerle belli ki kayda girmiyor.Misal teşhis konmadan ölen coronadan öldü sayılmıyor falan.Bence pandemi çok hızlı ilerliyor.Ben artık pek rakamları önemsemiyorum.Ne zaman istanbulda sokağa çıkma yasağı gelir o zaman durum giderek pike yaklaşıyor demektir.Sokağa çıkma yasağından 20 gün sonra pik olur ve vaka sayısı düşmeye başlar.Salgın o zaman biter.Bence daha hala işin başındayız.

Sayfa 753/996 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763803853 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •