Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
Abi diyor ki temerrüte düşmeden acele etmek gerekir. Yani TL ve Yabanci para ile ilgili kararlar konusunda acele etmek gerek. IMF yada dünya bankasına SS gideceksin diyor. Biz gideceğiz IMF ye yada dünya bankasına Fed de tahvilimiz çok az olduğu için o şekil finansman yok. Birde bunun zararı vs şuanin konusu değil diyor. Şuan önce bir tötü kurtaralim sonra ki aşmamalar daha belirli değil. 2021 sonuna kadar enflasyon ve faiz konusunda sorun beklemiyorum dedi. Döviz bulan ülkeler de ralli olur diyor bir miktar rahatlama olur diyor.
Daha önce ekonomistler tasarruf uygulanmalı diyorlardı, son bir ayda ekonominin canlanması için paket açın denmeye başlandı. TUSIAD diğer ülkeler %20 lik paket açıkladı bizim de %10 luk kabaca 74 milyar dolarlık paket açıklamamız lazım demiş.

Bir kaç ekonomist de nasıl para dağıtılacağına yönelik önerilerde bulunmuş.

İşletmeler faal olur ise anlamlı, faaliyet durduğu anda değer kaybediyor. Şu an sorun eski zenginler ve yeni palazlanan zenginler ayrımı var ülkede, bir şekilde ara yol bulunması lazım.

https://t24.com.tr/haber/tusiad-erdo...-istedi,870611