Bu da bana gelen yanıt üst kısmını paylaşmıyorum çünkü bazı bilgiler var bu gruba işlem yapmayan SPK bana işlem yapmasın diye paylaşmıyorum üst kısmı.
İlgi başvurunuz Kurulumuz tarafından kayda alınmıştır. Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1 sayılı Tebliğ) 5 inci maddesi birinci fıkrasında, İçsel bilgiler ve bu bilgilere ilişkin daha önce kamuya açıklanan hususlardaki değişiklikler ortaya çıktığında veya öğrenildiğinde ihraççılar tarafından açıklama yapılır.
düzenlemesi ile 6 ıncı maddesi birinci fıkrasında İhraççı; sorumluluğu kendisine ait olmak üzere, meşru çıkarlarının zarar görmemesi için içsel bilgilerin kamuya açıklanmasını, yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması ve bu bilgilerin gizli tutulmasını sağlayabilecek olması kaydıyla erteleyebilir. düzenlemesi mevcuttur. Bu çerçevede, bu aşamada Şirket tarafından ÖDA ile kamuya açıklanması gereken herhangi biri durumun olmadığı değerlendirilmekle birlikte başta II-15.1 sayılı Tebliğ olmak üzere ilgili mevzuat hükümleri uyarınca içsel bilgilerin kamuya açıklanmasına ilişkin sorumluluk Şirkete aittir.
Ayrıca, Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikâyetler, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ve sermaye piyasası araçlarına ilişkin gelişmeler, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 88 inci maddesi çerçevesinde değerlendirilerek gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuz Bültenleri aracılığıyla kamuya duyurulmaktadır.
Bilgi edinilmesi rica olunur.
Yatırım tavsiyesi değildir
Meydanda kalırsam yazılsın taşa kaderde ne varsa o gelir başa...
Yer İmleri