İcisleri Bakanligi :
10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
2008 Krizi aslında bir mortgage krizi degildir. Genelde öyle soylenır
Bu konuya deginmen aslında harika. Bugüne buradan gelebiliriz
Bu süreci hazırlayan FED di o dönem. Faizleri yüzde 1 e düsürmek bir hata idi
Şimdi herkes diyor ki LEHMAN BROTHERS battı. Aslında LEHMAN BROTHERS iflasa bilerek terk edilmiştir
Cünkü ABD LEHMAN BROTHERS dan önce BEAR STEARN ı kurtarmıstır
Bunun icin 30 milyar dolar harcamıstır. Pekala LEHMAN BROTHERS ı da kurtarırdı ama yapmadı peki neden
AHLAKI RIZIKO
------------------
Su an gelinen noktada aslında bu. FED diyor ki ben sınırsız para basacagım sırketleri kurtaracagım vs. Peki bu suistimale acık değil midir. Kesinlikle öyledir. Bu da ahlaki rizikoyu beraberinde getirir.
Bunun alti dolar. Oyle yasak olmaz. Adamin bebesi var sutu bitti, bezi bitti, hastasi var ilaci bitti, ekmegi bitti. Zaten marketler kapali su an.
ABD de konut piyasası çökmüştü ve hepsi kredili olunca bankalara sıçradı, orada evi boşaltınca borçtan kurtuluyorsun sanırım. ABD liler bizim sitemi beğenmişler aman bizim gibi yapmayın demişler.
Bizde ev kredisi alınca 3 kere ödemeyince banka eve haciz koyuyor bu arada faiz işlemeye devam ediyor, yetmeyen yerde ev eşyaları vs donuna kadar banka takip ediyor.
FED'in piyasaya girip ev alması mümkün değildi, mecburen ipotek tahvillerini aldılar ve bir şekilde evler satıldıkça para döndü. Güzel bir emlakçı filmi vardı, herif evdeki klima, jenaratör vs anlaştığı hırsızlara aldırıp sonra düşük fiyattan evi bankadan satın alıp sonra da eski eşyaları getirip tekrar başkalarına satıyordu.
Bu kriz güven krizi tüm dünyada. Sisteme güven azaldı özünde.
Bizde enerji ve gayrimenkul sektörüne verilen krediler konuşulurken şimdi turizm, havacılık başta genel bir sorun başladı.
En büyük şansımız dışarısının da kötü olması. Mecburen bizi desteklemeleri lazım.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Birileri hala vobu alacam diye uğraşıyorKomedi gibi.
Bence forum olarak helalleşme zamanı.
Yalnız yaşayanlar güvendiği biri ile telefon numarasını paylaşsın her gün bir birini arayıp kontrol etsin.!!
Yer İmleri