Originally Posted by
discretus
son dönemde halkın temel konulardaki yetenekleri azaldı..aşırı bir telaş var hayatlarımızda.. koşuşturmaca.. veya durmadan yatma..tembellik..ter dökmeme..masa başı işler.. vb..
domates almalıyım.. ucuz olmalı..
et almalıyım..ucuz olmalı..
ekmek almalıyım..ucuz olmalı..
yemek yapmak zor.. pizza söyleyelim.. yemek sepeti.. döner alalım.. vb..
gibi..liste uzar gider.. un fiyatlarını düşünmez.. fırının harcadığı elektrik vb enerjiyi, çalıştırdığı işçinin asgari ücretini düşünmez.. veya domates yetiştiricisinin hayatın olağan akışındaki diğer harcamaları son sürat artarken gelir elde ettiği domatesin sürekli ucuzlatılmaya çalışılmasının haksızlığını sorgulamaz.. dunyada herkes "onun" isteklerini UCUZA karşılamak için seferber olmalı..
böyle bir dünya yok.. geçici bir süre olabilir.. illüzyon sürebilir bir müddet.. ama sona erecektir.. ya herkes memleketine dönüp bahçesinde temel ihtiyaçlarını karşılayacak, basit bir hayat stiline dönecek ya da temel ihtiyaçlar (ekmek vb) pahalılanacak.. gıda üzerinden yapay olarak baskılanan bir enflasyon rakamının sürdürülebilirliği yok.. ucuza yaptırmak için baskılarsan aldığın ürün (ekmek, domates vb) kalitesiz olacaktır.. veya hormonlu..
ben en son ne zaman fırından veya marketten ekmek aldığımı hatırlamıyorum.. kendim yapıyorum.. haftada bir kez.. 1 kilo un.. soğut, dilimle, buzdolabına at.. zaten az tüketmek gerekiyor.. üstelik terapi gibi o ekmeği yapmak..dinlendirici.. müziği aç..başla..balığı da kendim temizlerim mesela.. dinlendirici.. temellerden çok kopmamak lazım..
Yer İmleri