Artan

126,50 10 18:10
82,05 9.99 18:10
15,21 9.98 18:10
228,10 9.98 18:10
43,46 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,89 -10 18:10
36,24 -9.99 18:10
58,55 -9.99 18:10
14,89 -9.98 18:10
80,30 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.799.570.185,17 18:10
10.527.912.186,96 18:10
9.631.158.419,50 18:10
8.376.364.987,12 18:10
8.150.498.552,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8010 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop - XVI

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    şirket demek faiz demek...öyle değil mi? bugün faize bulaşmamış şirket var mı? hele de borsada olanlardan...ya kredi çekiyor faizli, ya parasını faizde repoda bonoda v.s. değerlendiriyor...eee faiz haramsa faizle iş yapan şirketin hissesini alıp satmakta haram olmalı değil mi?

banka almasan, içki sektörü, turizm sektörü almasan kaç yazar...
    maalesef öyle yada böyle kaçış yok!
    yalnız
    işletmelerin kredi kullanmalarına cevaz veriyor günümüz alimleri. buna rağmen gönlüm tamamen mutmaindir demem diyemem.

2.  Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    maalesef öyle yada böyle kaçış yok!
    yalnız
    işletmelerin kredi kullanmalarına cevaz veriyor günümüz alimleri. buna rağmen gönlüm tamamen mutmaindir demem diyemem.
    Borsada hisse almazsan aç mı kalacaksın..,hem rızkı veren Allah değil mi? Gönlün mutmain değilse hiç bulaşma..yoksa kumar zevkini mi tatmin ediyorsun borsada...bir sürü insan kumar haram der, uzak duruyorum der...ama borsaya kumar oynar gibi işlem yapar.

İnandığın gibi yaşa, yaşadığın gibi inanma
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

saçma yazıların olmasa umurumuzda olmazsın.. ama saçmalıkların artık kabak tadı verdi.. burada sadece sen long değilsin.. ama herkes temkinli..sonuçta borsa burası ne olacağı belli olmaz.. ama sen eminmiş gibi konuşuyorsun sonra sadece 2 kontrat long poz açıp aslında pozuna inanmadığını göstermiş oluyorsun..
    Son düzenleme : discretus; 12-04-2020 saat: 21:21.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Borsada hisse almazsan aç mı kalacaksın..,hem rızkı veren Allah değil mi? Gönlün mutmain değilse hiç bulaşma..yoksa kumar zevkini mi tatmin ediyorsun borsada...bir sürü insan kumar haram der, uzak duruyorum der...ama borsaya kumar oynar gibi işlem yapar.

İnandığın gibi yaşa, yaşadığın gibi inanma
    içindesiniz bir kere bulaşınca kolay kolay vaz geçilemediğini bilenlerdensiniz
    tanıştığım güne lanet olsun
    çok daha kaliteli bir ömür tüketebilirdim
    hayatıma zerre miktar katkısı yok
    ömrümü götürdü
    birde üstelik ahirette o boşa harcadığım ömrün hesabını verecem verebilirsem.

5.  Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    ömrümü götürdü
    Ben borsa ve viop kumar demiyorum, haram da demiyorum...öyle olduğunu düşünmüyorum...diyorum ki, önemli olan senin nasıl hareket ettiğin...mesela çoğusu helal ticaret yapıyorum diyerek emlak işi yapıyor, dibine kadar haram...Adam yıllık %10 faize haram diyor...arsa alıp satıyor %50 kazanıyor, buna ticaret diyor..kimi kandırıyor, tabii ki kendini ve saf müslümanı...yoksa, Allah ı kandırması mümkün değil.

Bu arada, hem zamanını, hem paranı heba etmişsin...biran önce bırak bu işleri...belki de yanlış olduğunu düşündüğün, ve kalbin de razı olmadığı İçin kazanamıyorsun..
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    ömrümü götürdü
    Aynı hastalık bendede oluştu...Ömrümün sonuna kadar yetecek para var ama niyeyse halen parayla ugraşıyoruz birgün bırakacagıma inanıyorum :D

7. Yine başladı yatsı sonrası okumalar...dine sonradan sokulan uydurma şeyler bidat dır...bu tür sonradan bir şeyler uydurmaya gerek yok...siyasal islam, radikallerin camileri kapattılar eleştirilerinden korkuyor(geç bile alınmış doğru karar)...yoksa bu hareketlerin kimseye faydası yok.,,herkes evinde duasını yapar...merkezi sistemden, hoparlörden yayın yapmaya gerek yok.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •