Uzun bir aradan sonra selamlar, hem Erhan Beye hem de diğer arkadaşlara... Epey bir iş yoğunluğundan sonra şu virüsten dolayı biraz da olsa sistemlerle uğraşacak vakit bulabildim. Hala yeni başlıyor sayılırım. :D Daha önce ufak ufak bişeyler yazmıştım ama onları çok anlamlı bulmadım. Fakat en azından sanalda denemelere başlamadan önce kafama çok temel bazı şeyler takılıyor onları sormak istiyorum.
1. Oluşturduğum sistemin verimli çalışıp çalışmama ihtimalini en güzel acaba nasıl anlayabilirim? Yani bir şekilde backtest / optimizasyon yapmam gerekiyor, ama bunun belli bir sistematiği var mı? Sistemi optimize etmem gerekiyor ki bunu en mantıklı nasıl yaparım?
2. Sistemi optimize ettim, ediyorum farzedelim. Ben o sistemin iyi olup olmadığını illa ki gerçekte deneyerek anlarım, fakat denemeye değer olup olmayacağını anlamanın bir yolu yok mudur ki? Örneğin gelecek vadedebilecek bir sistemde PF şu kadar olabilmeli, max dd şu kadar olmalı, karlı işlem yüzdesi şu kadar olabilmeli gibi tahminlerle alakalı siz de, tecrübeli diğer arkadaşlar da ne der acaba?
3. Bu soru belki çok genel olacak ama iyi dediğimiz bi sistemde -atıyorum aylık olsun- en fazla kaç işlem yapması mantıklı veya böyle bi yaklaşım gereksiz midir?
Bu arada Erhan bey en başta söylemiştiniz zaten sistem kurmak vadelilerle uğraşacaksan mantıklı diye. Bunları o çerçevede soruyorum.
Bunlar bu forum için çok klasik sorular olabilir, içime öyle geliyor

. Forumu en baştan okumaya başladım bu yüzden. Ama aklıma takıldı, sormadan da duramayacam. Cevap verirseniz çok mutlu olurum

Yer İmleri