En iyisi, tamam.
Vay arkadaş çekilecek çilemiz varmış... Bende hulkun bir kısmını petkime trampa ettim. Sanayi, büyük şirket, üretiyor hem de petrol ucuz dedim. Ne boka batmışız birader. Şimdi hangisi daha boktan karar veremiyorum. Pegi 23 lira olduğunda kağıdı çok iyi tanımama rağmen elim gitmedi. Her şey nasip kısmet diyeceğimde hep damarlısı bize denk geliyor, kaderimizde bunları yaşamak varmış...
PGSUS'larım olduğu gibi duruyor, Sabiha Gökçen'de 1 nolu pist şu anda tamir onarımdan geçirilip upgrade oluyor, buna paralel olarak da 2 nolu pistin inşası başladı ve bu 2 nolu pist Pegasus pisti olacak, Pegilerin geleceği güzel gözüküyor, Covit ile ilgili Pollyannacılık yapıp 57.90 dan atladım Pegilere maalesef, çok zamansız bir alım yaptım, sen uyarmıştın hatırlarsan, Pegilerin hakkı 100 tl nin üzeridir tabi mevcut şartlarda çok zor gözüküyor 100 ün üstü, Denizbank 115 tl ye yakın bir hedef vermişti gerçi 10 gün önce
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Doktor, keşke o hamleyi yapsaydın, sonuç süper olurdu, ben de elimdeki tüm Halkbankları Pegi 23 te iken trampa edecektim hatta elimdeki 50 birimlik nakdi de sokacaktım Pegiye, böylece ful tek 1 kağıtta olacaktım ancak son anda karar değiştirip bir kaç gün daha beklemeyi uygun gördüm ama fırsat kaçtı gitti işte
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Bu hafta ABD 2020 1Ç bilançoları gelmeye başlıyor, 2019 1Ç ye oranla genel olarak %9 gibi bir düşüş bekleniyor kârlarda, bu ciddi bir düşüş değil ama esas düşüş 2020 2Ç de ortaya çıkacak, 2020 2Ç de ABD GSMH'sinde 2019 2Ç ye oranla %40 gibi bir düşüş bekleniyor
Dünyanın lokomotif ekonomisi olan ABD'nin 2020 yılında 4 trilyon dolardan fazla bir bütçe açığı vermesi bekleniyor. 2019 yılını 1 trilyon dolara yakın bir bütçe açığı ile kapamışlardı (tam tamına 984 milyar dolar olmuştu). ABD bütçe yılı 1 Ekim-30 Eylül aralığını kapsıyor. 2019 yılındaki bütçe açığı 2018'e oranla %26 artış göstermişti. 2020 yılındaki ABD bütçe açığı 2019'a oranla %300'den fazla bir artış yaşayacak. 2020 yılında ABD GSMH'sinin %20'si kadar bir bütçe açığı verecek demektir. Öte yandan TR'nin 2020'deki bütçe açığı beklentisi korona öncesinde 140 milyar tl idi (GSMH'sinin %3'ü kadar) ama şimdi bu rakam 200 milyar tl artış yaşayarak 340 milyar tl civarında olur diye tahmin ediyorum yani hemen hemen 2019 GSMH'si olan 4.3 trilyon liranın %8'i kadar. GSMH'lere oranla ABD'ninkinin yarısından daha az bir açık verecek gibi duruyor TR (oradaki %20'ye karşın TR'de %8).
TC İMF ile bir stand by anlaşması yapacak gibi durmuyor. Hükümetin daha önce İMF ile alakalı yaptığı açıklamalar bir U dönüşü yapmalarına izin vermiyor çünkü çok kesin konuşmuşlardı. Alternatif fonlama yöntemlerine bakacaklar gibi gözüküyor ancak ortalıkta alternatif yöntemler pek gözükmüyor. TL reel efektif kur 70 civarında seyrediyor şu anda. Hak edilen kur seviyesi 100 olduğuna göre TL oldukça iskontolu (ucuz) işlem görüyor şu anda. Tabii bu durum kurun daha da yükselmeyeceği anlamına gelmez çünkü foreks piyasaları hem spekülasyona hem de manipülasyona açık bir piyasadır, ayrıca forex piyasasında kullanılan kaldıraçlar anormal yüksek olabiliyor (ana paranın 1000 katına bile çıkabiliyor). Bu yüzden de kurlar afaki hareketler çizebiliyor.
Yer İmleri