En zengin 1 milyon insanın serveti 60 milyonun servetine denkse orada her piyasada ekstrem fiyatlar kaçınılmazdır
Kalabalık şehirleri olmayan ülkeler, nüfusu 5 10 milyon olanlar bu salginda şanslı ülkeler. Bu tip yerlerde insanlar daha rahat organize edilebilir. Gecekondulasmanin yoğun fakirliğin olduğu şehirlere sahip ülkeler en riskli ülkeler bence. O açıdan Balkanlar avantajlı.
bang bang you shot me down..
Barınma, zorunlu giderler hariç 1 milyonun serveti 95 milyon insanın servetinden fazlaysa biz buna plutonomi diyoruz.. Ne petrol fiyatların sıfır olması, ne virüs dolayısıyla yaşamın durması zenginlerin yaşamını etkilemez.. Biz değer yatırımcıları da en kötü ortamda para harcamak zorunda olan zenginlerin para harcadığı, yatırım yaptığı şirketleri bulup bu iktisat anamolisinden olumlu yönde faydalanırız.. Bütün zenginlere suikast yapıp para harcamaları, yatırım yapmaları engellenemeyeceğinine göre modern iktisat denkleminde zenginler bu virüs olayından sonra çok daha hızlı zenginleşmeye, hane halkları daha hızlı fakirleşmeye devam edecektir..
Bizimki zaten ayrı bir olay.
Henkel eksi faizli tahvil çıkarmış ve satmıştı. Yani üstünde nominal 100 yazıyor. Bu tahvili vadesine 360 gün kala 105 avroya satıyor. Satan için güzel de alanın motivasyonu ne?
Yani şöyle düşünün bankadan 10500 tl kredi çekiyorsunuz. 10.000 tl geri ödüyorsunuz. Banka deli mi?
Ben suan bulundugum ulkeden defalarca ornek verdim . Adam diyorki yasak getiremem cunku bunu karsilayacak imkanimiz yok .. Rusya Tarim ihracatini durdurmus . Adamin cevabi : Onlar durdurdu ise bizimde patatesimiz var b hergun patates yeriz . Turkmenistan dan araba ornegi verdim neymis renkli arabalari sevmiyormus butun arabalar beyaza boyandi yada boyanmiyanlar el konulup toplatildi . Adam beyazi seviyor diye arabasi olan halk cebinden 3000-5000$ boyama masrafi verdi .. Bu taraftaki ulkeleri yoneten adamlar birak ulke yonetmeyi . bir cok ulkede apartman kapicisi yapmazlar ..
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Yer İmleri