Sayfa 846/985 İlkİlk ... 346746796836844845846847848856896946 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 6,761 - 6,768 arası.

Konu: Viop - XVII

1. Şuan ekonomik riskler hastalık sürecinden öne geçti. Çoğu ailenin yaşama için illaki gıda para ihtiyacı var 1100-1700 TL ile kaç kişi ailesinin ihtiyacını karşılayacabilir. Bayram haftasına kadar öyle de böylede devam eder izolasyon yada koruma bayram haftasi polisi koysan her yere yine olmaz illaki cep harçlığı için ihtiyaç için ya çalışır yada alışveriş yapar. Son haftaya kalmadan bu işi biraz daha temkinli götürmek gerek yoksa o bayram izdihamı bütün filmi kopartir.

2. Bu sürecin göstergesi bana göre petrol
    fiyatınin yükselmesi, uluslararasıı yada şehirlerarası ulaşımın açılması dolar seviyesi. Birde aklıma IMF yok. ABD swsp olmadı. Borç bulamadık açık varsa en azından turizm ile telafi edebiliriz ihtimali de göz önüne alınmalı.

3. Arkadaşlar bir soru soracam size 100 bin tl ile 100 binlik short açamıyorum neden? Yani paramın tamamı ile sözleşme neden alamıyorum

yatırım tavsiyesi değildir sadece tahmin.

4. Burada yanlış anlaşılmasın. Benim bu virüs ile temas halinde yaşama şansım sıfır. Ben bu pencereden baktığım için benim için geçmişte de böyleydi beş yıl boyunca. gelecek te de böyle olacak. Önleyici tedavi olacak önceliğim. Beş yılda hiç grip olmadım çünkü ilaçim yok hepsi yoğun bakımda kullanılmış bütün ilaçlar dirençli. Yani faydasiz bir iki ilaç ya var yada yok oda kesin değil.

5.  Alıntı Originally Posted by dex61 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bir soru soracam size 100 bin tl ile 100 binlik short açamıyorum neden? Yani paramın tamamı ile sözleşme neden alamıyorum

Kardeş ne yapıyorsun vekevki açtı yarın gapli açtı yukarı ogun hesap kapanır. Aracı kurum riske girmez satabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by dex61 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bir soru soracam size 100 bin tl ile 100 binlik short açamıyorum neden? Yani paramın tamamı ile sözleşme neden alamıyorum

Aman kardeş 100 bin teminatta paran varsa açık sözleşme büyüklüğün maksimum 150 bin 200 bin olsun . Kisaca tasiyacagin u30 kontrat adedin 100 binin varsa maksimum 9 12 kontrat arası bişey olsun. Gün içinde kısa aralıklarla kontrat sayısı artabilir ama gün sonuna maksimum 9 12 kontrat arası bişey bırak. 100 bin liralık kontrat alamamanın sebebi aracı kurumunun ek teminat istemesidir.bazi aracı kurumlar olayı abartabiliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Aman kardeş 100 bin teminatta paran varsa açık sözleşme büyüklüğün maksimum 150 bin 200 bin olsun . Kisaca tasiyacagin u30 kontrat adedin 100 binin varsa maksimum 9 12 kontrat arası bişey olsun. Gün içinde kısa aralıklarla kontrat sayısı artabilir ama gün sonuna maksimum 9 12 kontrat arası bişey bırak. 100 bin liralık kontrat alamamanın sebebi aracı kurumunun ek teminat istemesidir.bazi aracı kurumlar olayı abartabiliyor.
    Evet aracı kuruma göre ek teminatlar farklılık gösteriyor .

Örneğin bazı hisselere %75 teminat verirken bir kurum o hisseye 0 verebiliyor durumda diğer bir kurum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Bizimki zaten ayrı bir olay.
    Henkel eksi faizli tahvil çıkarmış ve satmıştı. Yani üstünde nominal 100 yazıyor. Bu tahvili vadesine 360 gün kala 105 avroya satıyor. Satan için güzel de alanın motivasyonu ne?
    Yani şöyle düşünün bankadan 10500 tl kredi çekiyorsunuz. 10.000 tl geri ödüyorsunuz. Banka deli mi?
    Bütün devlet tahvilleri eksi faize dönünce millet mecbur yatırıyor. Herkesi bizim gibi dusunme 1 milyar dolar veya euro parası olan şirket ne yapacak?
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

Sayfa 846/985 İlkİlk ... 346746796836844845846847848856896946 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •