Ne muz’muş...
Okuyayım dedim geçmiş sayfaları, bi günü de böyle yedik gitti... Muz Cumhuriyeti olmuş forum bugün de🤨
Ne muz’muş...
Okuyayım dedim geçmiş sayfaları, bi günü de böyle yedik gitti... Muz Cumhuriyeti olmuş forum bugün de🤨
Doğal işaret bu olsa gerek.
Aç kalan ayı buzdolabını devirip karnını doyurdu
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...yurdu-5788147/
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bana gore dunyada gereksiz 2 tane meyve var
1. CILEK
2. MUZ
Bunlari 10 yil yemesem aklima gelmez
Halde komisyoncu ve tüccar vardır. Çoğu kom yapmaz çünkü geliri azdır toplumun kızdığı kom bilsede tüccardır fiyatları yukarı çeken. Kom ise fiyatları aşağı cekendir. Kom mal sahibi değildir. Bu yüzden irsaliye kesmez. Halk bunu bilmez ama adı çıkmış 8 e inmez 7 ye. Neyse sorunuz tüccar icin geçerli. Devlet e irsaliye ile tüccarların mal durumunu on-line görmek istiyor çünkü bu konuda kaçak var. Kom mal sahibi olmadığı için o zaten kacak yapacak durumu olmaz. Halin hepsi kom olsa bu kez yerine gidip mal alan olmaz. Kısır döngü ama stabil. [emoji173]
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
kişisel olarak mümkün olan en az vergi veriyorum.. evim yok.. kiradayım.. arabam yok.. bu fahiş seviyedeki ötv ile araba almam.. bu berbat şehirlerde ev almam.. mahallesi mahalle değil.. parkı park değil.. berbat bangladeş düzeyinde bir şehir istanbul.. diğer şehirleri yozgat filan onları düşünemiyorum bile..
ama yiyeceğe para veririm.. kaliteli olmalı.. düzgün bir tarımın sonucu olmalı..gübre ilaç vb her şey bilimsel olmalı.. ve bunları yetiştiren üreticilerin iyi para kazanmalarını, bu para ile kendilerine hobiler bulmalarını isterim..kaliteli hayatları olsun..
domates yetiştiren adamın hayatın olağan akışındaki diğer harcamaları (vergiler, elektrik, deterjan, yiyecek, mutfak harcamalaraı, kırtasiye, okul servisi, internet, tv, vb) artacak ama kendi geçimini sağlayan domates fiyatları artmayacak !! bu kabul edilebilecek bir şey değil.. millet bir tarafını yayarak şehirde yaşasın köylüler perişan olsun iyi bir yöntem değil.. meyve sebze pahalı olsun ki millet durmadan şehire gelmesin.. tersine göç başlasın.. diğer yandan.. muz almayın başka meyve alın.. bir sürü meyve var.. çeşitlendirme iyidir.. 4 mevsim muz yemek bir alışkanlık oldu ülkede ne kadar acayip bir şey aslında.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Muzun içindeki potasyum oldukça faydalıdır. Ben çocuk için alıyorum.
Her vatandaş her meyveyi rahatlıkla alabilmeli.
Meyve sebzeyi yerel marketlerden un,cay,yağ gibi ürünleri ulusal marketlerden alıyorum.
Yine tereyağı,süt ve yumurtayı yerel üreticiden alıyorum.
Bu Corona olayı olmasa pazardan yerel üreticiden alıyordum meyve ve sebzeyi.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Arkadaşlar muz çilek elma portakal vs. hepsinin yeri ayrı almak lazım tüketmek lazım ewet aşırı fiatlanmalar yaşıyoruz.İki katı üç katı fiat ödüyoruz ama kimyasal ilaç hormon vs hiç bir şeyin eski tadı yok artık bal alırsın yarısı şeker , ucuz bal alırsın her tarafı şeker , tereyağ alırsın yarısı sana yağı , peynir alırsın yarısı ham çökelek vs hele tavuk tamamen hormonik yani bu kadar olurmu resmen gıda terörü yaşıyoruz.domates kokluyorsun domates kokusu felan yok ilaç , kimyasal kokuyor , renk cart kıpkırmızı renklendirilmiş yani bu kadar gdo lu gıdalar , hormonlu gıdalar ... inşallah insanlara zararı olmaz mutasyona uğramayız.topluma bakın obezite yaygınlaştı.Yani bu tür gıdalar genlerimizde hasara yol açarsa bir kaç nesil sonra hastalıklar çoğalır.ziraat ilaç mağazalarını kontrol ediyorum kamyonlar o kadar çok mal indiriyorki çiftçi ne bilsin basıyor ilacı gübreyi oda kiloyu düşünüyor.İnsanların sağlığını düşünen yok.
FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Yer İmleri