Sayfa 350/802 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon
Arama sonucu : 6414 madde; 2,793 - 2,800 arası.

Konu: ACSEL - Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by gameover46 Yazıyı Oku
    Vakit geçirecek başka forumlarda başarılar. Bilanço gelsin değerlendirelim. Kim basit o zaman görücez. Bütün yan kağıtlar pahalı kör değiliz. En ucuzu bu ve fabrika tıkır tıkır çalışıyor yola devam. Sana zorla kağıt al diyen yok pahalıysa kendine sakla milletin kafasını karıştırma. YTD
    Ben temel analize göre yatırım yapıyorum ve pahalı diyorum. Sen neye göre ucuz olduğunu söyle onu tartışalım.

Benim pahalı demem hissenin gitmeyeceği anlamına gelmez. FAVÖK*3-4 ile işlem gören şirketler varken buna ucuz diyemem.

Bilanço gelince kimin basit olacağını göreceğimiz ne alaka. Basitlik üslubunla ilgili. Benim kalemim değilsin çünkü bilgin yok.

Herkes kendi yatırım kararını kendisi veriyor benim kafa karıştırmak gibi bir amacım yok. Tartışılan bir konuda yorum yaptım sadece.

2.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Ben temel analize göre yatırım yapıyorum ve pahalı diyorum. Sen neye göre ucuz olduğunu söyle onu tartışalım.

Benim pahalı demem hissenin gitmeyeceği anlamına gelmez. FAVÖK*3-4 ile işlem gören şirketler varken buna ucuz diyemem.

Bilanço gelince kimin basit olacağını göreceğimiz ne alaka. Basitlik üslubunla ilgili. Benim kalemim değilsin.

Herkes kendi yatırım kararını kendisi veriyor benim kafa karıştırmak gibi bir amacım yok. Tartışılan bir konuda yorum yaptım sadece.
    Seninle niye tartışayım Acsel yatırımcı bile değilsin. Seni ikna etmek gibi bir sorumluluğum da yok. Ben şahsım adıma uzun vade yatırımcısıyım bu kağıtta bişi görüyoruz ki paramızı yatırdık. Sen göremiyorsan görme. 6 tl den Durdo aldım kağıdın geldiği yerler belli ana paramı geri aldım geri kalan hepsi kar. Ana paramı da buna yatırdım. Demekki bişiler görebiliyorum sen Göreme. YTD

3. Sayın Yarımada,
    İlk çeyrek bilanço beklentin nedir?

4. akilli olun, kuru kalabalik yapmayin...borsada ucuz yada pahali ,para getirmiyor... burda bosuna kafa karistirmayin, adam toplamayin...kalabalik ziyan ettirir.. bu kagit stratejik bir kagit birde bonusu var oda arsa...kimseyi gaza getirip zirla burda yazi yazdirmayin..alan alsin veren versin..iddialasmayin , kagit sayisida az ,800 bin tl sirketin yuzde birini aliyor..o para arsasinin yuzde birini almaya yetmez...fiyat iner yada cikar sonucta oda bir oyun. sonyc hayirli olsun yeter.

5.  Alıntı Originally Posted by erdals Yazıyı Oku
    T.C. Ticaret Bakanlığı
    @ticaret
    Etil alkol, kolonya, dezenfektan ve hidrojen peroksit adlı ürünlerin, ihracatı kayda tabi ürünler listesinden çıkarılmasına ilişkin Tebliğ (2020/9), 02.05.2020 tarih ve 31115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Birbirinizle tartışmayın.
    Yukarıda Ticaret Bakanlığının yürürlüğe giren Kanunu var.
    Selüloz; kolonya, dezenfektan, gıda...vs. gibi ürünlerde kullanılan kimyasal bir ham madde.
    Şirketin sermayesi 10 küsür milyon.
    Geçen seneki cirosu 37 milyon, net karı 9 küsür milyon.
    Sermayesi kadar kar açıklamış.
    Bu sene muhtemelen net karı sermayesini geçecek.
    %80 oranında ihracat yapıyor.

Şimdi soruyorum sizlere.
    Borsada kaç tane böyle şirket var.
    ... SELÜLOZ üreten değil ithal eden ve ondan CMC KİMYASALI oluşturan bir firma.

Selüloz da ülke olarak iç üretim yetersiz dışa bağımlıyız maalesef.

Dolayısıyla ithal girdi kullanan firmaların artan döviz kurlarından dolayı zorlanacağı bir süreçteyiz.

Selüloz ithalatçısı ülkeler başta Finlandiya Çin,Kanada...Ama ACELSAN daha pahallı olan Güney Afrika dan selüloz ithal ediyor.

Peki CMC(carboxy methyl cellulose) da türkiye ve Dünya pazar hacmi tüketim üretim miktarı,içte ve globalde pazar lideri ülkeler,

Türkiye nin bu pazardaki payı vs gibi konulara eğer ilgiliyseniz araştırın derim önce.

6.  Alıntı Originally Posted by erdals Yazıyı Oku
    Sayın Yarımada,
    İlk çeyrek bilanço beklentin nedir?
    İyi niyetle sorduğunu düşünerek cevap vereyim. Böyle bir çalışma yapmadım ama kabaca bakarsak;

12-13 milyon tl civarında ciro elde edebilir. Şirket genelde %18 civarlarında brüt karlılıkla çalışıyor. Bu sene %20 brüt karlılık yakalayabilir. Bu da 2.5 milyon brüt kar yapar. Faaliyet giderini düşersek 1,5-2 milyon arası faaliyet karı gelebilir.

Faaliyet dışı geliri olacak mı onu tahmin edemiyorum. Şirket son 3 yıldır arsa değerlemesi ile net karı yükseltiyor. Onun için net kar tahmininde bulunamam.

7.  Alıntı Originally Posted by Anatolien Yazıyı Oku
    ... SELÜLOZ üreten değil ithal eden ve ondan CMC KİMYASALI oluşturan bir firma.

Selüloz da ülke olarak iç üretim yetersiz dışa bağımlıyız maalesef.

Dolayısıyla ithal girdi kullanan firmaların artan döviz kurlarından dolayı zorlanacağı bir süreçteyiz.

Selüloz ithalatçısı ülkeler başta Finlandiya Çin,Kanada...Ama ACELSAN daha pahallı olan Güney Afrika dan selüloz ithal ediyor.

Peki CMC(carboxy methyl cellulose) da türkiye ve Dünya pazar hacmi tüketim üretim miktarı,içte ve globalde pazar lideri ülkeler,

Türkiye nin bu pazardaki payı vs gibi konulara eğer ilgiliyseniz araştırın derim önce.
    Sayın Anatolien firma kapa açıklama gönderdi ne demek istediğinizi anlayamadım. Adamlar full tam kapasite çalışıyoruz diye duyurdular. Afrika’dan alsalar ne olur? Zaten %75 ihracat yapıyor. Döviz girdi döviz çıktı. Ne zararı var firmaya. bir bildiğiniz varsa paylaşın lütfen. Hepimiz aynı gemideyiz. YTD

8. Bu başlığı şu anda 24 kişi okumaktadır. (8 üye ve 16 ziyaretçi)

Zübük Zade, Anatolien, Atakan5234, erdals, gameover46, izci, Underground, yarımada

burası borsa açıkken bu kadar kalabalik degil hayrolsun İnşallah

Sayfa 350/802 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •