Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
Bi olay anlatayım ben size,
üç kişi arabaya bindik gidiyoruz, laftan laf açtı konu dollara geldi, o zamanlar dollar 6.80 falan civarı cıkışta, dollar mı alsak acaba bu cıkacak gibi duruy dedim, öbür arkadaş (şoför) yok burdan alınmaz o biraz daha yatay sürünür parayı boşuna bağlama dedi.
ertesi gün dollar 2 guruş daha yükseldi.
bir odadayız yine aynı arkadaşa bak gördünmü alsaydık keske diye söyledim. o da ben aldım dedi.
ulaa dedim hani dün bana alınmaz diyordun ya dedim. sen dedin ya abi alalım diye dedi. tereyağı gibi üste cıktı.
diyeceğim o dur ki,
bir arkadaşın (o lafta cok hoşuma gitmişti) dediği gibi
Para piyasaları demek, arkadaşından daha hızlı koşabilmek tir

Dolara Euroya bugüne kadar değerlensin diye zırnık yatırım yapmadım.Bana deseler yarın dolar kesin 10 tl olacak , olmaz ise aradaki farkı biz vercez deseler garanti verseler almam yani , yani dolar Euro alıp param değerlensin Türk lirası düşssün benim vicdanımı çok rahatsız ediyor.Zamanında bir arkadaşdan borç istedim vereyim ama dolarla vereyim dedi sağol yine ihtiyaç olursa alayım dedim bir daha konuyu açmadım.Bugüne kadar dolara euroya hiç bulaşmadım.Allahıma çok şükür mutluyum.Hep hisse senedi çalıştım neydi o forekler vardı felan bir çok insan battı belki şöyle dolar biriktiririm yurtdışına çıkıp oralarda ev almak gibi düşüncelerim olsa biriktiririm ama dolar artsın diye Türk lirasının düşmesini beklemek bana ızdırap verir yani düşün kendi ülkenin parası değer kaybedecek sen para kazanacaksın.Bakın bu yılan beslemeye benzer bu yaşanmış bir olaydır bizim buralarda dolarcı birisi var emekli o kadar ileri gidiyorki emekli maaşını 3 aylık alıyor aynen dolara yatırıyor 3-5 kuruş kazanıyor.Neyse sohbetlerde konuşur işte şöyle para kazandım böyle para kazandım neyse günler geçti aylar geçti dolar geçenki 7 tl olduğu zamanlar 650 tl olan kömürün tonu 1350 tl ye çıktı ithal olduğu için bizim uyanık vıyyak vıyyak bağırıyor kömürün tonu geçen yaz 650 tl idi 1350 tl olmuş..... bende çok uyanığımdır neden çıkmış Necmi abi dedim eee dolar yükseldi ya dedi ondan çıkmış dedi lafı aynen yapıştırdım senin için önemli değil Necmi abi be dedim dolardan kazandıkların aradaki farkı karşılar dedim..... saf saf diyorki ne karşılaması ya dedi kazandığımız ne ki dedi..... bende içimde beter ol dedim gevur parasına böyle bel bağlarsın döner dolaşır seni de böyle sokar dedim o kadar mutlu oldum ki anlatamam bu yaşanmış bir hikayedir.Yıllar önce yanında mark dolar taşıyanları vatan haini diye hapse atarlardı demekki adamların bir bildiği varmış.