Bilanço ne zaman gelecek acaba.bu sene gecikti
Sayın arkadaşalr
bu üç vardiya işini ben kurcalayıp çıkardım daha sonrada başka bir arkadaş arayıp teyit etti, burada sanırım ondan sonrada arkadaşlar kendileride arayıp bunu sordular ve soran çok oluncada şirket bıkıp bir açıklama yapmak durumuna düştü diye düşünmeye başladım (bu bir varsayım ,olabilirdide olmamış olabilirdide)
şimdi kafama takılan yeni bir şey var foruma yazınca herkes bir kulp takıp canımızı sıkabilir o yüzden size yazıp sizin bu konuda görüşünü almak istedim.
biz şimdi üç vardiya çalışıyor deyip övüyor ve bilançonunda buna göre çok ,çok iyi geleceğini düşünüyoruz ancak şunu bilmiyoruz şirket belki kovit 19 dan öncede üç vardiya çalışıyordu yani rutin çalışması oydu ,çünkü bazı şirketler kısmen bazıları hiç bazılarıda tamamen kapandı
şimdi bunun daha önceki durumu neydi koronodan önce işte onu bilmiyorum adamlarıda elli defa aradım artık sesimi tanıyorlar tekrar arayıp yüz göz olmak ta istemiyorum
eğer koronadan öncede üç vardiya çalışıyorlar idilerse o zaman çok parlak bilançonun gelmesi biraz hayal olacak gibi çünkü rutin çalışma rutin bir bilanço herzamanki gibi ancak kapasite artırdılarsa bu aralar o farkeder onuda bilmiyoruz yani diyeceğim o ki biz aslan beklerken dağ fare doğurmasın bu konuda siz ne düşünüyorsunuz görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum. saygılarımla
bu yazdıklarım al,sat ,tut kısaca yatırım tavsiyesi asla içermez sadece değişik bir bakış açısından kaynaklanan ,kafamdaki soruların sizinle paylaşılıp bilgi edinme amacımı taşır.
Öncelikle böyle bir süreçte tam kapasite çalışmak çok önemli bir şey. Borsadaki hisselerin bir kısmında şuan ne üretim var ne satış. Böyle bir süreçte korona öncesi fiyatlarına dönmüş olmasının boş bir fiyatlama olmadığını gösterir.
İkincisi, şirket daha önce de bu şekilde tam kapasite çalışıyor olsa bile bu yıl kapasite arttığı için 2019 ile bir tutulamaz diye düşünüyorum. Hem de %50'ye yakın bir oranda artmıştı sanırım, çok önemli bir büyüme.
Üçüncüsü de şirketin satışlarının %50'den fazlası hijyen ürünleriyle ilgiliydi ve bu bile yeterli olmamış ki hijyen alanındaki üretimi arttırıp bu alana daha fazla yöneldiklerine dair açıklama yaptılar. Düz mantık düşündüğümde buraya daha fazla ağırlık vermeye başladıklarına göre kar marjlarında da geçmişe nazaran bir iyileşme olabileceği yönünde.
Biraz fazla iyimser bakış açısı olmuş olabilir ancak şahsi düşüncelerim bunlar :) Paylaşımınız için teşekkürler. (YTD)
Sayın Horosanlı 19 Ocakta kap bildirimine göre kapasite artışı tamamlandı. 2020 yılı sonuna kadar biraz daha artacak. Geçen sene ilk çeyrekte 8 milyon üstü ciro vardı. Son çeyrekte ise 14 milyon civarda çıktı. Ankaralı arkadaşımızın belirttiği üzere sanırım dönemsellikten geçen sene son çeyrek kadar çıkmasa da 2. 3. ve 4. Çeyrekler extra artacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca 800 bin TL civarı kambiyo karı bekliyorum. Muallakta kalan durumlar bence;
1- Kapasite artışı tamamlamadan geçen sene son çeyrek 14 milyon ciroyu geçtik
2. 19 Ocakta 12 ton kapasiteye çıktık. İlk 3 aylığa nasıl yansır !
3- Firma Yönetimi gerçek bilançoyu yansıtır mı?
4- Aralık 2019 dolar kapanışı 5,95. Mart 2020 dolar kapanışı 6,5 üzeri. Ciro %75 ihracat gelde hesapla ?
5. Bilançoyu görelim yolumuza devam edelim !
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Yer İmleri