Originally Posted by
itineris
aşağıda ihaleye giren firmalar var, bunların hepsi nasdaq'dalar ve bu iş için hepsinin vaatleri var.
sadece bu ihale ile kağıtdan medet ummak üzebilir.
kulisi iyi olsan kazansın diyelim

Morgan Olson + Karsan
Mahindra Automotive
Ford + Oshkosh
Workhorse
dikkat ederseniz ihaleye katılanların amerikalı şirketlerinin tümünün işçiliği ucuz ülkelerden bir tane ortağı var...mesela bir ortak hindistanlı...bu ihaleye en uygun fiyatı veren karsan ve ortağı...çünkü 180 bin araçlık üretim demek şirketlerin kapasitelerini artırmaları için milyon dolarlık yatırımlar yapması demektir buda ister istemez ihale araçlarının pahalı olmasına neden olur...
başka bir konuda bilirsiniz her ülkenin kendine özgü bir araç konsepti var...mesela japonların çekik gözlü olması , italyanların daha keskin hatlara sahip olması , almanların konforlu olması...v.b.. amerikalıların da neredeyse tüm otobüs ve midibüsleri uzun burunlu oluyor..amerikalılar buna alışkın...bu konsepte uygun araç üreten iki firmanın aracını gördüğümü hatırlıyorum...işte bunların içinde de en şık ve güzeli karsanın ürettiğidir..
yani hem estetik hem de ucuzluk bir arada...aracın motoru ise alman bmw şirketinin motorları olduğunu hatırlıyorum...hibrit özelikli.. ve son derece güçlü motorlar...işte tüm bu faktörleri bir araya getirdiğimizde karsan ve ortağı ihalede ön plana çıkıyor...o yüzden de şansı yüksek..yeterki ertelenme olmasın..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri