Sayfa 139/866 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239639 ... SonSon
Arama sonucu : 6921 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: KARTN - Kartonsan

1. 10 birim malım varsa 8 birimi şirketin ve sektörünün temelinde bozulma yoksa 5 yıl vade ile taşırım
    2 birim hissem ile al-sat yaparım
    bu yönetim taktiğinin al-sat kısmını diğer hisselerimde yapmam
    sadece kartonda yaparım
    bunu yaparkende sadece patronu takip ederim
    o alınca alır o satınca satarım
    onun alım satımlarını nasıl yaptığını iyi biliyorum
    adamı 10 yıldır takip edip ediyorum ve çözdüğümü düşünüyorum

nazar etme fesatlanma n'olur
    çalış seninde olur hehehehehehehe
    Az insan çok huzur

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Ayfongarahisar
    Gönderi
    2,181
    Sayın bsm uzun zamandır yazmıyor bilhisi olan varmı?
    Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir...
    Namık Kemal

3. kartonsanın müşterisi olan şirketlerin bilançoları ard arda geldikçe beklentiminde çok çok üzerinde satış yaptıklarını görüyorum
    gıda şirketleri ve marketlerin ciro artışları zaten malum
    en son cuma günü yine kartonsnaın müşterisi olan deva ilaçın bilançosu geldi
    cirosunu %70 arttırdığını gördüm
    gözlerim yerinden oynadı
    geçen sene 1Q da 317 olan ciro bu yıl 484 e roketlemiş
    hay maşallah diyorum
    tek bir müşteri ilaç şirketinin rakamları böyle
    düşünün tüm ilaç şirketlerine ambalajı kartonsan veriyor
    bunun yanında
    evde kalan büyüklerin kitap satışlarını arttıtdığı haberlerini okuyoruz
    yine dışarı çıkmaları yasak olan çocukların evde avutulması için bol bol oyuncak alınmasıda yaşanan bir durum
    kahve makinası satışlarının patlamasıda ayrı bir güzellik etkisi
    tüm bu sektörler direkt kartonsanımıza çalışıyor hehehehe
    birden fazla sektöre ambalaj kartonu tedarik ediyor oluşumuz risklerimizide otomatikman ortadan kaldırmış oluyor
    sektörel müşteri portföyümüzün çok çeşitli oluşu mükemmel bir avantaj ve bunu tüm krizleri teğet geçerek yaşıyoruz
    müşterilerin böyle cirolar yapması bende kartonsanın ilk çeyrek bilançosuna dair beklentilerimi dahada yukarı çekiyor
    doğrusu ilk çeyrekle başlayacak olan ve içinde bulunduğumuz çeyrek ile devam edecek bilanço performansımız beni heyecanlandırmaya başladı
    tüm bunlar olurken kartonsanın maliyet artışı olmadan ürün satış fiyatlarına %20 zam yaptığınıda düşününce
    gel bilanço gel fazla bekletme bizleri hehehehe

Son düzenleme : ric; 10-05-2020 saat: 11:24.
    Az insan çok huzur

4. Yalnız atladığınız çok önemli bir detay var. Hırsız patron... Bilançoda şööyle bir kallavi genel yönetim gideri gösterir, diğer şirketleri üzerinden feleğin şaşar...örn.Tire kutsan...Zarar etmesi nerede ise imkansız ama 12 aylık zarar açıklıyor... (danışmanlık ücreti vs) Dikkat et zarar açıklamasın... patronun oğlu... Bak bu sefer patrona sallamadım... Birde patronu takip etmek iyi hoş güzel lakin patron sattım deyip sağ cep sol cep yapıp kendini takip edenlere el sallayabilir mi? Bunu da not etmek lazım... Ünal bu, fıtratında hainlik var. Ayrıca uzun vade bekleyenlere hakeret vari yazı tarzınız hoş değil. Herkesin yatırım stratejisi kendine. (Aslan çimentoyu 7.6 dan alıp 9 yıl kenarda bekletip 535 ortalama ile satan birisine yani bana imada bulunamazsın. Yani şu an oturduğum 650 bin tl lik evi bugünkü10 bin lira ile aldığımı düşünmen yeterli. Ben kumarbaz değil yatırımcıyım...) iyi günler...
     Alıntı Originally Posted by ric Yazıyı Oku
    kartonsanın müşterisi olan şirketlerin bilançoları ard arda geldikçe beklentiminde çok çok üzerinde satış yaptıklarını görüyorum
    gıda şirketleri ve marketlerin ciro artışları zaten malum
    en son cuma günü yine kartonsnaın müşterisi olan deva ilaçın bilançosu geldi
    cirosunu %70 arttırdığını gördüm
    gözlerim yerinden oynadı
    geçen sene 1Q da 317 olan ciro bu yıl 484 e roketlemiş
    hay maşallah diyorum
    tek bir müşteri ilaç şirketinin rakamları böyle
    düşünün tüm ilaç şirketlerine ambalajı kartonsan veriyor
    bunun yanında
    evde kalan büyüklerin kitap satışlarını arttıtdığı haberlerini okuyoruz
    yine dışarı çıkmaları yasak olan çocukların evde avutulması için bol bol oyuncak alınmasıda yaşanan bir durum
    kahve makinası satışlarının patlamasıda ayrı bir güzellik etkisi
    tüm bu sektörler direkt kartonsanımıza çalışıyor hehehehe
    birden fazla sektöre ambalaj kartonu tedarik ediyor oluşumuz risklerimizide otomatikman ortadan kaldırmış oluyor
    sektörel müşteri portföyümüzün çok çeşitli oluşu mükemmel bir avantaj ve bunu tüm krizleri teğet geçerek yaşıyoruz
    müşterilerin böyle cirolar yapması bende kartonsanın ilk çeyrek bilançosuna dair beklentilerimi dahada yukarı çekiyor
    doğrusu ilk çeyrekle başlayacak olan ve içinde bulunduğumuz çeyrek ile devam edecek bilanço performansımız beni heyecanlandırmaya başladı
    tüm bunlar olurken kartonsanın maliyet artışı olmadan ürün satış fiyatlarına %20 zam yaptığınıda düşününce
    gel bilanço gel fazla bekletme bizleri hehehehe

Son düzenleme : felix35; 10-05-2020 saat: 14:32.

5. bilanço okuma konusunda iyi olduğumu düşünüyorum
    kartonsanın bilançoları samimiyetimle söylemeliyim ki pek çok şirketten dürüst ve şeffaf
    birkaç noktada acabalarım olmuyor değil ama rahatlıkla içime sine sine düzgün bilanço gönderdiklerini söyleyebilirim
    misal o dediğiniz başka şirketlerin yaptıkları abartılı genel yönetim gideri yazdıklarını hiç görmedim
    böyle şeylere tenezzül etmiyorlar
    sahtekar şirketlerle asla adını yan yana geçirmeyin
    haklarını yemiş olursunuz
    zaten bilançodan biraz anlayanlarda neyin ne olduğunu görüyor
    özetle düzgün şirket

uzun vadeli bekleyenlere hakaretvari söylemlerim olmuyor
    gerçekleri söylüyorum
    gerçekleri ironi ile dile getirmeyi severim
    tarzım budur
    beğenmek zorunda değilsiniz
    ayrıca benim kitabımdauzun vade salt alıp follukta yatan tavuk gibi beklemek değildir
    doğru zamanda alıp beklemektir!!

ben saçma sapan bedelsiz gibi şeylere dayalı almadığım, sektörel trendler ve bilanço bazlı yatırım yaptığım için zamanlamayıda buna göre tayin ediyorum ve hiçbir zaman bu yatırım felsefesi yanıltmıyor
    şimdi dünya değişti iğneden ipliğe herşey ambalaja giriyor, şirketin satış fiyatları sürekli artıyor
    satış problemi yok, 7/24 çalışıyor işler full
    bunlar karlılığın artacağını söylüyor
    yani şirketin ucuzlayacağını ve prim yapma potansiyelnin artacağını söylüyor
    yatırımcılık budur
    patronun iki dudağı arasında ne zaman olacağı meçhul olan bir muaamaya para yatırmak değildir!
    bu gerçekler size veya yanlış zamanlarda alıp uzun yıllardır bekleyenlere ters geliyor olabilir
    bu benim sorunum değil
    iyi günler

not:herkesin bir tarzı var
    ben kendi tarzımdan kazanıyorum
    sizlerde tarzınızdan kazanıyorsanız sorun yok
    kazanamıyorsanız hatayı patronda spekte vs de değil KENDİNİZDE ARAYIN

BORSADA ZAMAN FİYATTAN ÖNEMLİDİR!

kişisel düşüncelerimdir beni bağlar,benim doğrularım başkasına yanlış gelebilir
    herkes kendi aklı ile hareket etsin,ben dahil kimsenin yazdığına itibar etmesin.
    Son düzenleme : ric; 10-05-2020 saat: 14:58.
    Az insan çok huzur

6. İroni ayrı, hakaretvari yazı ayrı. O siyahla yazdığınız gibi!!! Sizi terbiyeye, adam gibi paylaşım yapmaya davet ediyorum. Kimseye ironi ayağı ile hakaret edemezsiniz. Herşeyin en iyisini bilemezsiniz! Kompleksli bir kişiliksiniz. (Bu arada mesleğiniz doktorluk muydu? Öyle hatırlıyorum)... İyi günler...

7. evet en iyisini ben bilirim benden iyi kimse bilemez
    evet kompleksliaksi ve huysuz biriyim
    ayrıca egom çok şişkindir
    ilaveten kibrim çoktur ve hayli sevimsizimdir
    hiç muhatap olunacak biri değilim yani
    ayriyeten doktor değilim profesörüm
    bir daha lütfen doğru hatırlayın
    byeeeeeee
    iyi günler hehehehe
    Az insan çok huzur

8. Ukala ukala yazılarınızdan belli. Ama kâğıt elinde yokken borsanın en kötüsü elinde iken en iyisi! Fıtratınızı ortaya koyuyor. Bayyy.

( Bu arada yanlış hatırlamıyor isem içerdeki SELO c.başkanı adayınızdı sanırım. Geçmişe bakmak istemediğimden o yüzden doktormusunuz diye sormuştum prof...)

Sayfa 139/866 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239639 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •