Originally Posted by
The Farmer
Arkadaşlar şunu merak ediyorum, her ikis hisseyi de 1 yıl once aldım. Bekliyorum tutuyorum. Fakat acaba imha aşamasında, hissenin geçmiş tüm haklarının verilebilmesi için, belli bir tarihten once alanlar şeklinde kısıtlanır mı hakların ödenmesi?
Yani ben mesela bugün ISBTR alsam, 3 gün sonra devir açıklansa, bu haktan faydalanıyor mıyım diye tahminde bulunabilirseniz çok sevinirim. Kısıtlama gelir mi? ISKUR'uma baglıyım, sizler gibi. Güzel günler yakında inşallah.
Selamlar benim düşüncem kesinlikle yapılamaz. Bu iş temettü gidibir. Hisse bedelli açıklanmasından 1 gün önce hisseyi alsanız dahi 1 yıllık temettüsünü almaya hak kazanırsınız. Velev ki haftaya tüm işlemler bitti ve siz bu hafta aldınız, ne diyecekler size vermiyoruz geriye dönük 30 yıllık verilmemiş kar payı ödemelerinizi çünkü siz yeni aldınız mı?
O zaman bu hak kimin olacak her hisse için tek tek kaç ay kaç yıl kimde kalmış hak edişi ne kadar diye hesap mı yapacaklar ne hisseler var 10 yıl hareket etmemiş taşıyanı bıktırmış satmış ertesi gün tavan serisi olmuş kar kimde kalıyor.
Ya da şöyle düşünelim bir arsanız var imarsız ama gelecek deniyor 30 yıl siz taşıdınız bir yandan bir hukuk mücadelesi resmi başvuru süreçleri yürüyor o sırada siz ihtiyaçtan ya da ümitsizlikten bıkıp sattınız haftaya da imar geldi tüm kazanımlar kime aittir. Denebilir mi ki arsayı o alalı 1 hafta oldu ben 30 yıl bekledim.
Bence bu düşündüğünüz durum olmaz ama burada olabilecek tek konu bu işin olmaması ki nereye kadar olmayacak Garanti ve Akbank süreçleri var önümüzde ya da sadece imha gibi bedellerinin verilip geriye dönük yenilen hakların ödenmemesi ki bu da devletin müdahil olduğu bir durumda zor devleti bilen bilir bu tip hesaplamalara girince kuruşun hesabı yapılır sorulur.
Yazdıklarım şahsi görüşümdür. Kesinlikle YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!
Yer İmleri