Tesekkurler. Arastirayim iyice bu konuyu. Vasiyetname ile birakabilirim heralde hepsini eşime ( cocugumuz yok)
Rica ederim. Vasiyetname çözüm olabilir. Yalnız, emin olmamakla birlikte, vasiyetname ile hiç bir şey bırakmasanız bile çocuğunuz %20 alabiliyor diye bir bilgi kalmış aklımda ancak kardeşler için geçerli olmayabilir ya da farklı bir oran olabilir. Dediğiniz gibi araștırmak lazım. Saygılar.
Saygılar.
Bir sey daha ekleyeyim.
Eger ayni anda öldügümüz zaman (ucak kazasi, otomobil kazasi vs.) kardesime veya esimin kardesine bir sey kalmasin istiyorsaniz vasiyetnameye bir ekleme daha yapmalisiniz ve kimin varis olmasini istiyorsaniz onu yazmalisiniz.
Ben ve esim (cocugumuz yok) esimin kardesine zirnik birakmak istemiyoruz. O yüzden ayni anda ölüm veya pes pese (vasiyetname yazamadan) 3 ay icinde ölürsek tüm servetimizin varisi olarak kardesimi yazdik ortak vasiyetnamemize (GER'de böyle bir olanak var. TR'de emin degilim).
Vasiyetname ile pay edilse iyi olur esimden bana yada benden ona yoksa kardesler araya giriyor ise zaten esim surekli diyor hadi yiyelim parayi yoksa kardes cocuklarina kalicak filan diye heuehue
arada ikinci hatun da yemesin filan diyo ama ole bi durum olmaz zaten ben yerim parami....
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Yer İmleri