Ana sözleşme tadili konusunda belki haddim olmayarak ilk defa burada yazmış olayım... Geçmiş sayfaları inceledim ama açıklama göremedim.
Esas Sözleşme 4. Maddeye sadece “s†bendi eklenmiştir. Bu değişikliğin yapılmasındaki gerekçe, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu, Sınav Ölçme, Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında Marshall’ın mesleki yeterlilik akreditasyonu almak istemesidir. Böylece Marshall, eğitim verdiği ustalarına ustalık belgesi verilmesini amaçlamaktadır. Marshall’ın temel faaliyet konusu esasen boya ve vernik üretimi olup, bu sözleşme değişikliği Şirket’in temel faaliyet konusunu değiştirecek nitelikte değildir.
s) Yukarıda yazılı maksat ve amaçların gerçekleşmesini teminen, ulusal yeterliliklere dayalı personel belgelendirme işlemlerinin yapılması, sınav düzenlenmesi, boya sektöründe bulunan, usta, bayi ve teknik karar vericilere eğitim verilmesi.
Kaynak:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/603759 adresindeki Marshall Boya 2016 Yılı Genel Kurulu Bilgilendirme Dokümanı.pdf dokümanı.
Bana öyle önemli bir değişiklik gibi gelmedi ama herkes kendi yorumunu yapabilir tabi.
Yer İmleri