Originally Posted by
furki
Koza grubu bilanço sonrası genel görünüm yorumum şu;
1 kârın beklentiden az çıkması OLUMSUZ
2 sebebin vergi nedeniyle olması ( üretim kaybı, faaliyet durması, kaza vb nedenlerden değilde) OLUMLU
3 ons fiyatlarının sürekli artma eğilimi (ortalama ons geçen yıla göre 200 dolar fazla) OLUMLU
4 üretim maliyet artışı OLUMSUZ
5 araştırma gider kalemi iki katı artmış OLUMLU
6 şirketlerin tek bir ceo tarafından yonetilme kararı ve bunun yeni yapılanma beklentisi yaratması OLUMLU
7 sirketler aleyhine bütün gelişmelerin (söğüt mahkeme sonucu vb.)fiyatlan mis fakat lehte olan yada olabilecek haberlerin henüz fiyatlanmamis olması OLUMLU
8 sirketlerin her geçen gün nakit varlıklarını artiyor ve zaman geçtikçe daha da artacak olması OLUMLU
9 butun banka ve aracı kurumların beklenti ve tavsiye listelerinde bulunuyor olmaları (istisna yok...)OLUMLU
10 altın ve döviz alımında vergi getirilmesi ve bu kararın bir kısım uzun vadeli altın yatırımcısını hisseye yönlendirmesi OLUMLU
11 uzun bir süredir takaslarda yabancı çıkışı varken son dönemde yabancı girişi gözlenmesi OLUMLU
Aksini iddia edecek yada ilave de bulunacak arkadaşların katkıları ,aydinlanmamiza ve yön bulmamizda yardımcı olur .. teşekkürler
madde 4 e var itiraz.
Eğer vergi giderini maliyete yansıtıyorlarsa üretim maliyeti olarak görmemek gerekiyor. Durup dururken üretim maliyeti aşırı artmaz. Neden bu kadar vergi çıktı kaynağı ne olabilir bilmiyoruz şimdilik belki de çok olumlu bir şey vardır gizledikleri. Sonradan haberi çıkar umarım..
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri