Bi kaç gündür biraz giysi alışverişi yaptım. Orta sınıfa satış yapan markalara gittim.
fiyatlar geçen yıla göre %30 ile %50 oranında artmış.
Otomobil fiyatlarından arada sırada bahsederim. Sıfır otomobiller En son 2. el orta halli ev fiyatındaydılar. Şimdi sıfır ev fiyatındalar. Eğer 3 büyük şehir ve yabancıların alım yaptığı turistik yerleri saymazsanız. Ortasınıfa satışı yapılan sıfır bir araba parası ile, orta sınıf mahallede sıfır bir ev alabilirsiniz. Artık fiyatlar oralarda.
Neden ev ile karşılaştırıyorum. Anormallik kolay anlaşılsın diye. Araba 3 yıl içinde her yıl ağır tamir bakım gerektiri, vergi ve sigorta yükü ağırdır ve 30 yıl sonra hurda olur. Değeri sıfırlanır. 30 yıl içinde araba fiyatı kadarde vergi ve sigorta ödersin.
Evin vergisi ise yok gibidir, bakım masrafı yok gibidir, 30 yıl sonrada aynı evdir. Aynı değere satarsın, belki kâr ederek satarsın. 100 yıl sonra çocukların evi yıkar, maliyetine yenisini edinirler. Ev demek arsa payı demektir, yedi kuşak torununa o arsa payını miras bırakırsın.
Anlayan anormalliği anlamıştır, anlamayan özal gibilere, tayyip gibilere hala oy atıyordur, onlara yapacak bişeyim benim yok.
Deli gibi 100 bin TL altı araba ihtiyacı var fakat devletin tepesindeki adam, 500 bin TL ye araba üretsinler diye, bu milletin yüzmilyonlarca TL parasını yine yahudilere verdiler.
halbuki araba fiyatlarının uçma sebebi TR deki yahudi firmalar. Onların tekelinde.
Ülkenin neresini tutsan elinde kalıyor, öyle rezil bir ülke olduk.
Son 1 yılda orta sınıfın bir kısmı daha alt gelir sınıfına düştüler. İmam hatiplerin yaygınlaştırılması ile, kalan ortasınıfın çoğununda alt gelir sınıfına düşmesi garantilendi.
akp li siyasetçiler, edindikleri servetleri ile beraber çekilecekler ama ülkeye verdikleri zarar kalıcı.
özal ailesini yargılamadık, iş buraya çok çabuk vardı.
Açıklanan enflasyon %11 civarı.
Millete bu rakam üzerinden zam verecekler ancak milletin satın aldığı her şeye %30 ve üzeri zam geldi. Gıda dahil.
TAAAAAA 2006 da söylemeye başladım. Devletin açıkladığı enflasyon uydurma diye. Kimse anlamadı. Aradan 14 yıl geçti ve şimdi anlıyorlarki enflasyon rakamı uydurma.
Yeni anlayanların içinde akademisyenler var, öğrenci yetiştiriyorlar, ekonomi köşe yazarları var, halkı eğitiyorlar.
Seviye ayaklar altında.
2006 da sadece enflasyon rakamı uydurma iken, zamanla devletin tüm rakamları uydurma haline geldi.
.
Son düzenleme : alicemal; 06-06-2020 saat: 13:43.
Sebep: coat style
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri