Artan

Artan Hisseler

Azalan

Azalan Hisseler

İşlem

0,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5668 madde; 1 - 8 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    usd cinsinden borcunu hedge etmemesi bence anlamli degil

TR ve RUB operasyonlari acisindan bakildiginda her iki para birimininde USD cinsinden epey dalgalanma sergilemesi kisa vadeli bazi problemler urettiği kesin.

Ama sirket acisindan problem mi ? degil

bunun disinda borcluluk duzeyi acisindan bakildiginda Aefesin borclarinin cevrilmesi cok problemsiz bir durum ! yeter ki aghol bizden uzak.olsun

2.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    .....
    bunun disinda borcluluk duzeyi acisindan bakildiginda Aefesin borclarinin cevrilmesi cok problemsiz bir durum ! yeter ki aghol bizden uzak.olsun
    Ben yıllardır takip ediyorum hem Anadolu Grubu'nu solo olarak, hem de iştiraklerini. Borçlanma konusunda ne holding ne de herhangi bir iştiraki sıkıntı yaşamaz. İstedikleri an istedikleri kadar gerek yurtdışından gerek yurtiçinden borçlanabilirler hem döviz hem tl bazlı.

Anadolu Efes bu yıl 1 milyar tl temettü dağıtacaktı. Şimdi o para da kasada kaldı. Temettü kısıtlamaları kalkınca bu konu tekrar gündeme gelecek ve ben eminim ilk açıklanan rakamdan daha fazlasını dağıtacaklar.

Holdingin de buna ihtiyacı var çünkü solo borçları yüksek ve faiz gideri yazıyor, aynı zamanda TOGG için de sermayeye ihtiyaçları var.

Hem temettü hissedar olmanın en önemli meyvesidir özellikle küçük hissedarsanız ve yönetimde değilseniz.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •