Sayfa 790/899 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 6,313 - 6,320 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1. Yarın öbürgün migros,sok a talip oldu işte orda sorun olucak,
    Yada anacm,lav cam ev eşya üreticisne talip oldu işte orda sorun olucak muhtemelen,

Bu vb. durumları net bağlar bu durum

Ama yatın öbürgün şişe grubu farklı şirkette kuramaz ozaman cam işi ile ilgili misal ikinciçbşr düzcam yada soda şirketi kime ne kurabilir,bu çıkması planlana yasa ozaman bunada engel olucak,

Misal aynı grubun farklı sektördeki şirketlerini birleştirmek yasaksa,bu grubun bu sektörde farklı şirket kurmasıda yasak demek olacak ,sadece şişe değil,koçda,sabancıda,

Yarın öbürgün koç mesela otomotiv grubunu birleştirme kararı alamıyacakmı,adam maliyet gereği yada yabancıya toplu satım gereği birleştircek,zaten yöneten tek elden yönetiyorki,

Yada koş grubu yarın öbürgün rekabet gereği ekstra otomotivle ilgili şirket ve marka oluşturmasın ozaman bu buraya geliyor

Yada anadolu grubu gıda grubunu birleştirme kararı aldı migros,anadolu etap,cola ve efes,ya iyide aynı gruba hizmet eden aynı yere kar götüren,getiren şirketler bunlar zaten

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Mesela önceki yıldı galiba, Anadolu cam soda külünü bizden değil Ciner 'den almaya başlamıştı.

3. SODA - Soda Sanayii

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim , diyor

Bu çok tartışmalı bir konu . Herhangi bir kurumun rekabete aykırı hareket ettiğini ispat etmek de zordur . Rüşveti ispat etmek gibi, zor.

Aynı çatı olsa dahi farklı kurumlardı, kasa farklı hesap farklı. Aralarındaki ticaret ticari kaidelere bağlıydı ama artık öyle olmayacak .

Cam sektörünün A'dan Z'ye her aşamasında kendisi üretim yapan bir şirkete kimse rakip olamaz . Adamın dışarıya en ufak bir çıktısı yok, her şeyi maksimum düzeyde ucuz elde ediyor ve bu yatırımlar maliyetli yatırımlar ( bu da çok önemli ) . Atıyorum şimdi Düzce cam nasıl bunlarla rekabete girsin .

Sen bir kasapsın, eti dışarıdan alıp satıyorsun. Kendi çiftliği olan kasapla başedebilir misin , imkansız.

Neyse biz duamızı düzeltelim de senin de gönlün olsun . Birleşme iptal olmasın ama soda 'yı dışarıda bıraksınlar
    Baş tacısın sn Dimitri

Kasap örneği güzel oldu,kendi çiftliği olan kasabın suçu ne,daha fazla yatırım yapıp büyüyecek kasap belki,yapamayacakmı,yada kendi iki şirketini birleştiremeyecekmi olurmu böyle birşey,

Yada anadolu grubu örneği verdim idim, migros onların migrosda satılan ürünleri üreten şirketleri var,yarın öbürgün bu adamlar aburcubur,süt ,çikolata işine girmeyecekmi,girdiler diyelim, nasıl yasak olucak sırf çok büyükler gıda da diye farklı gıdaya yatıtım yasak olabilirmi,
    Diyelim bu ile girdiler ,migrosda satamayackmı,

İki farklı,üç farklı büyük grup şirket birleşmesini anlarım,vodafone turkcel birleşmesi gibi,ama turkcelin kendi iştirakleriyle birleşememesini anlıyamam,

Spk daha söz söylemdi şişe sadece bu fiyatlardan birleştir abicim spk dedi,

Spk kanuna göre iş yapıcak ve zorunda ,şişe zaten açık kapı bıraktı,ozaman sodada trakyada inşallah azda olsa ederini görücek inşallah,bunca başvuru,kanun,değerleme,spk ne işe burda ozaman

iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Soda yabancılar

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Teklifle, Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun, "birleşme veya devralma" bölümünde yapılan değişiklikle, "hakim durum testi" yerine Avrupa Birliği hukukunda uygulanan "etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılması testi" getiriliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı 18-05-2020
    Tam metin https://www.hisse.net/topluluk/showt...70#post4447970

6. Alkim kimyaya baktım tekrardan bilançosuna falan,

Ederi 1.8 milyar tl,fk sı 13 lerde,pd dd side 5 lerde,

Piyasa alkimi buralarda rahat rahat fiyatlıyor,sorsan aracı kuruluş araştırma departmanlarına dahada yukarı tahmin verirler kesin,

İş şişe grubu sodaya trakyaya geldimi,5 fk lar çok oluyor en fazla %10 yukarı yı öngörüyorlar bu grup şirketleri için,

Sanki hepsi el birliğiyle susturulmuş gibiler, hepsine şu denmiş bu grubun amiral gemileri için beklenti ve fiyatları biz söyleyene kadar düşük tutun denmiş sanki,

Soda için trakya için ne diyorlar virüs ve kriz evet,peki aynı virüs ve kriz ,beyaz eşyadada var,diğer kimyacıdada var alkimde,yada koçun traktöründede var,yada gübrecilerdede var,arçelikde var,vestelde var hamgisinde yokki,hemde bu şirketlerin fk ları az değilken,şişe grubu şirketlerinin fk larından kat kat fazla olan nşce büyük şirket varkan onlara var bize yok,nasıl bşr susuturma bu,

Ama onlar 10 üzeri fk larda dolaşırken daha yukarılar verilir,iş şişe grbuna geldimi ucuz rakamlar bedava rakamlar pahalı oldurulur,

Nasıl organize bir işse bu

7. Buna göre, bir ya da birden fazla teşebbüsün başta hakim durum yaratılması ya da mevcut bir hakim durumun güçlendirilmesi olmak üzere ülkenin bütünü yahut bir kısmında herhangi bir mal veya hizmet piyasasındaki etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğuracak şekilde birleşmeleri veya herhangi bir teşebbüsün ya da kişinin diğer bir teşebbüsün mal varlığını yahut ortaklık paylarının tümünü veya bir kısmını ya da kendisine yönetimde hak sahibi olma yetkisi veren araçları - miras yoluyla iktisap durumu hariç olmak üzere - devralması hukuka aykırı ve yasak olacak.

Yorumum şu şekilde hakim durum yaratılması yada hakim durum güçlendirilmesi,

Düzcamda hakim olan bir şirket var trakya,
    Amabalaj camında hakim bşr şirket var anacm,

Bu iki hakim şirket bir gruba ait ve bu grup farklı 3 şirketini de daha tek çatı altında toplamak istiyor ekstra hakim olmak için değil,iş yaptıkları her iş kolu farklı

Biri soda,bir düz cam,biri cam eşya,biri cam eşya perakende biri cam ambalaj,hepsi tek elden yönetilen şirketler zaten ,

Bu şirketler birleşmez ise şumu denicek hakim birden çok şirketin var bunları satıcaksın demekle birleştiremessin demek aynı şey

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by toibek Yazıyı Oku
    Baş tacısın sn Dimitri

Kasap örneği güzel oldu,kendi çiftliği olan kasabın suçu ne,daha fazla yatırım yapıp büyüyecek kasap belki,yapamayacakmı,yada kendi iki şirketini birleştiremeyecekmi olurmu böyle birşey,

iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hah işte tam olarak bu istenmiyor . Düşünsene tüm gıda işi tek bir şirkette. Yahut tüm enerji kaynaklarını sadece bir kişi yönetiyor. Rekabet kanununda tüm gücün bir yerde toplanması istenmez . Ülkenin ne dünyanın finansal sağlığı için de bu önemlidir.
    Wallmart bütün parakende sektörünü tek başına yönetirse, Wallmart 'ın yıkılışı milyonlarca insanın aç kalması anlamına gelir. Yahut başka bir gıda şirketi olsun. Pınar tek şirket olsa , bir halt olsa kaos çıkar.

Ayrıca komünizm gibi , tekim diyen şirketin hizmeti de kendi isteğine göre olur ve sistem kendini geliştirmez.

Çiftlik kurup büyüyebilirsin ama yemi yahut enerjiyi yahut başka bir girdiyi dışardan almalısın. Bir şekilde rakiplerine yaşama şansı vermek zorundasın.

Sayfa 790/899 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •