Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 587/1002 İlkİlk ... 87487537577585586587588589597637687 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,689 - 4,696 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    İstanbul'da iyi bir muhitte kentsel dönüşüme giren 12 daireli binamızı 1.5 sene önce apartman olarak kat karşılığı müteahhite verdik. Daha doğrusu vermek zorunda kaldık zira müteahhit daire alıp daha sonra binaya çürük belgesi çıkarttı. Bu arkadaş 1 senedir kiraları ödeyemiyor, inşaata da başlayamadı. Ancak ne zaman sözleşmeyi iptal edip başka bir müteahhit bulalım desem, diğer daire sahipleri adama biraz daha süre verelim kriz var diyerek bu fikre destek olmuyorlar. Sebebi de işi alan müteahhit dairelere bir miktar ödeme yapmıştı, herkes o parayı ister diye korkuyor. Şu sıralar emlak piyasası ile ilgili ne gibi sorunlar var bilinsin diye paylaşmak istedim.
    Bu mesele ne oldu, çözüldü mü sorun?
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Abicim sen gelip burada ev almak iyi tam zamanı, fiyatlar artacak diye çığırtkanlık yapınca kafa sikmek olmuyor da adam görüşünü söyleyince mi kafa sikmek oluyor.

Biri de gelmiş artist artist yatırım başarını söyle diyor, terbiyesizliğe bak. O zaman hepinize hodri meydan, bankada 1 milyon dolar üzeri param var, senelik kazancım 200 bin Dolar üzerinde, eğitimim de son durak Columbia Üniversitesi ama ondan öncesi de var. Bundan sonra benden fakiri, benden eğitimsizi yazmasın. Allah allah ya tavırlara bak, şu ülkenin insanı kadar kendi insanını ezme sevdalısı millet daha varsa bir Hintliler var o kadar.
    Bir de millete artist diyor
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Neyse güncel piyasadan bir de ben haber vereyim. Elimde uzun zamandır satmaya çalıştığım İstanbul'da bir dairem var, 50 Bin Dolar düşmeme rağmen talep görmüyordu. Halbuki 3-4 sene önce şu fiyata çıksa 1 haftada giderdi. Şimdi biraz ilgi var, satabilirsem Kasım Aralık sonuna kadar beklemeyi ve daha sonra Bodrum taraflarında bir ev almayı düşünüyorum.
    Takip ettiğim evin fiyatı faiz indiriminden sonra 2000den 2700e zıpladı. Kışın 1700e kapatabileceğimi düşünüyorum, hayırlısı göreceğiz.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu mesele ne oldu, çözüldü mü sorun?
    Evet çözüldü. Müteahhiti dava ettik, mallarını haczettik, 200 Bin TL ödeme alınca kaldırdık. İnşaat başladı, inşaat bitene kadar davayı geri çekmiyoruz.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Yatirimda ne basarimmi var !!!
    20 yildir devlette ögretmenim.Eşim calismiyor.1 oglum var. Ana babadan cebime giren tek kuruş yok(anne ev hanimi baba memur)
    Abd nin iowa-chicago-newyork hatti dahil ust tarafini niagara şelalelerine kadar olan kismi ve lasvegasi gezdim( toplam 6 ay)
    Saint petersburg ve avrupada 5 ulkeyi gezdim.(toplam 2 ay)
    Oğlum Abd dogumlu , kucuk 1 ev parasi ona harcadim.
    Istersem şuan 1mn TL ye kadar bir evi nakit alabilirim.

Sence bunlari tek ogretmen maaşiyla ve **** konuta***** yatirim yaparak yapabilirmiydim !...

Bana göre buyuk başari, sana göre tirt. Niye cunku evim yok ))

Not: Istersen Arşivden Logo sayfalarini bul ve logonun 1.90 dan 30 liraya kadar ciktigi 3 4 yillik bolumu oku. Orda ayni nick le yazilarim duruyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Ben ne is yaptiginizi anlamadim

Yani ogretmenlik disinda ne is yapiyorsunuz?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ayrıca.. fikirtepe denilen ucube yer var mesela.. kadıköyde.. sorarsan bunların hepsi bir ev.. ama aslında kümes..
    Onlar kumesse hong kong singapur yada cin veya ny ta 100 katli binada 30 m2 evler ne?

7. Ben de foruma Antalya 'dan konut hakkında bilgi vereyim eksik kalmayayım.Antalya da konut fiyatları TL bazında 2 yılda %100 arttı. Ev almak neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle Konyaaltı bölgesinde vatandaşlık ayağına 1 milyon altında ev kalmadı.Ha evler güzel mi güzel yaşanabilir mi yaşanabilir ama bu fiyatlarla konut almak çok zor. 2016 yılında evimi satmak zorunda kalmıştım 315 bin liraya. Bu yıl kredi falan yeniden evimi alayım dedim alabileceğim ev 750 bin.Nakit fazla bağlamadan oturacağım evi almak mantıklı geliyor bana. Bu arada kiram 2 bin lira. Kirada Oturduğum evin değeri 1 milyon üstü. Gelecek 10 yıllık toplam kiram 400 bin civarı olacak.Faizlerle falan alacağım evin bedeli 1 milyon olacak.Yani kendi evimde oturmanın konforu bana 10 yılda 600 bin liraya patlayacak. Kira da oturmaya devam etsem hem daha konforlu bir evde oturacağım hem de daha az para ödeyeceğim ancak kendi evinin verdiği rahatlık zor olacak. Sonuçta bu bir seçim. Ev fiyatları pahalı mı insanlar fırsatçılık yapıyor mu evet yapıyor ama serbest piyasa sonuçta kimseyi yargılamak hakkımız yok bence.Ancak Antalya özelinde insanların akılsızca davrandığını düşünüyorum.Çünkü Antalya turizm şehri.Burda turizm yoksa hiçbirşey yok. Bu yıl Turizm maalesef yok.Sezon sonunda sıkışan insanlar konut satmak zorunda kalacak. O zaman bu fiyatlar belli oranda düşecek.O nedenle ben olsam düşük kredi ortamında konutumu abartmadan satar kendimi garantiye alırdım.
    Y.T.D.

8.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Konu başlığı bu fiyattan ev almak mantıklı mı ise, mantıksız bulan da sebeplerini sıralayacak. Bu kadar basit. Senin finansal başarın neymiş vs bunlara ad hominem denir ve üzerine tartıştığımız bir konuyla alakası yoktur.

Ev alanlar, alacak olanlar istiyor ki verdikleri karar (çok zor bir karar kabul ediyorum) sürekli şakşaklansın ki böylece mantıklı karar verdiğini hissetsin.

Psikolojide bilişsel çelişki diye bir adı var bu tutumun...

Zaten yorumları inceleyin, türkçe kullanımında bile hissettirir kendini bu tutum.

Evler ‘çatır çatır’ satılır, ‘kapış kapış’ gider, krediyi alan satış ofisine ‘koşar’, şimdi alamayan bir daha sittin sene alamaz, kiracı köledir, ev sahipleri kiracının hayatı üzerinde hak sahibi bir ortaçağ lordudur.

Filan.

İyi incelerseniz wording’in bile bir histeriyi, piyasa sarhoşluğunu işaret ettiğini, irrasyonel bir karar mekanizmasını yansıttığını görürsünüz...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Güzel bir yazı bende en başta Sayın Tınaz gibi,Sayın Zafer Beye karşı yazılmış olduğunu düşündüm sonra tekrar okudum...

Sayfa 587/1002 İlkİlk ... 87487537577585586587588589597637687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •