Sayfa 970/1230 İlkİlk ... 47087092096096896997097197298010201070 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,753 - 7,760 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by umbamba Yazıyı Oku
    Abi yazdıklarını korka korka okudum.
    Okuduktan sonra e o zaman ben 1milyon kredi bulayım, hemen emekli olayım diye düşündüm. Korkum daha da arttı.

Ben tupraş ve eregl için değil ama dünyadaki en büyük şirketlere ortak olarak bunun yapılabilitesini değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.

Amazon, Apple, Microsoft, Google bunların hepsine 1milyon yatırım yapsak, 150k yı geçebilir miyiz temettüde?
    Hem eregl hem tupraş %15 temettü vermeyebilir ben korktum.

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Korktuysan uzak duracaksin, oncelikle bunu bir yazayim..

Bu dedigin sirketlerle temettu verimi olarak %2 elde edebilirsen iyidir..

Onun da yarisina sagolsun dovletimiz el koyar..

Ama sunu diyebilirsin bu sirketlerin degeri artar, sermaye kazanci saglar hem de dolar bazinda.. Ha ona bir sey diyemem..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by firklover Yazıyı Oku
    Çok güzel rapor. Daha doğrusu bu şekilde emek verilip hazırlanmış raporları genelde seviyorum ( çoğu kes-yapıştır, dünyadaki verimliliğe en büyük katkılardan biri, olsa da).

Hisse senedi piyasası ile ilgilenen tüm arkadaşlara, ders çalışır gibi, 2-3 saatlerini ayırarak bu raporları okumalarını tavsiye ederim. Metodolojiyi anlamak için çok faydalı bu tür raporlar.

İçeriğe gelecek olursam. İş yatırım da mecburen V tipi çıkışçı olmuş. Salgın korkularının tepe yaptığı dönemde hiç bir yerli yabancı kurum V tipi çıkış beklemezken, şimdi hemen hepsi V ci olmuş.

( bu arada ekonomilerdeki çıkıştan bahsediliyor V tipi olarak. Yoksa piyasa fiyatlamaları zaten V yi yapmış durunda)
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Çok güzel rapor. Daha doğrusu bu şekilde emek verilip hazırlanmış raporları genelde seviyorum ( çoğu kes-yapıştır, dünyadaki verimliliğe en büyük katkılardan biri, olsa da).

Hisse senedi piyasası ile ilgilenen tüm arkadaşlara, ders çalışır gibi, 2-3 saatlerini ayırarak bu raporları okumalarını tavsiye ederim. Metodolojiyi anlamak için çok faydalı bu tür raporlar.

İçeriğe gelecek olursam. İş yatırım da mecburen V tipi çıkışçı olmuş. Salgın korkularının tepe yaptığı dönemde hiç bir yerli yabancı kurum V tipi çıkış beklemezken, şimdi hemen hepsi V ci olmuş.

( bu arada ekonomilerdeki çıkıştan bahsediliyor V tipi olarak. Yoksa piyasa fiyatlamaları zaten V yi yapmış durunda)
    İş yatırımın son ralli boyunca günlük raporları hep iyimserdi. Veya ben kötümser olduğum için bana öyle geldi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    İş yatırımın son ralli boyunca günlük raporları hep iyimserdi. Veya ben kötümser olduğum için bana öyle geldi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Sana öyle gelmiş olabilir. İş in ekran yüzü Halil barışkan,102-103 bin üzerini aşırı iyimser hareketler olarak yorumladı hep. Ben de öyle düşündüğüm için, özellikle dikkat etmiştim.

Günlük piyasa raporları bana bir şey ifade etmiyor zaten, momentuma göre kaleme alınıyor o raporlar.

Beni şaşırtan şu. İş bu raporla 2020 büyüme tahminini %4 küçülme olarak korurken, iç piyasaya iş yapan şirketlerin hepsini yukarı revize etmiş.

İşin komiği, salgın sonrası büyüme tahminimi %4 den %1 e indirdim. Yanı her şeye rağmen pozitif büyürüz diyorum hala (%0-1 arası büyüme diyelim). Kısa vadede ben bile bu kadar iyimser kalmama rağmen, daha olumsuz düşünüyorum hisse senetleri konusunda.

Sanırım sıkıntı şurada..2021 makro beklentilerimi henüz çalışmadım, ama gidişat, 2020 hafif büyüme, 2021 hafif küçülme gösteriyor benim analizlerimde. Son çeyreğe girerken resim netleşir benim için.

İş yatırım ve diğer pek çok kurum 2020 sert daralma, 2021 sert toparlanma ile V tipi çıkış öngörürken...borsalar da şimdiden 2021 i satın alıyor modundalar...ben ise 2021 de dünyada yumuşak bir toparlanma, Türkiye de 2020 den daha kötü bir makro çerçeve bekliyorum( kur, faiz, enflasyon ve büyüme de 2020 den daha kötü bir resim)
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by firklover Yazıyı Oku
    Çok güzel çalışma, paylaşım için çok teşekkürler...

6. Bana beyaz yaka olarak çalışırken işin neydi deseler. Spesifik olarak, trafik mühendisliği derdim. Yani, bir yöne doğru bir akış varsa, bunu optimum olarak yönetme, yönlendirme işi. Verimlilik esasına göre, yeni yollar açma, mevcut yollarda kapasiteyi arttırma, azaltma işi. Bu konsepte araç trafiği, ses trafiği, data trafiği, insan trafiği vs hepsi dahil edilebilir.

Bu nedenle, congestion-sıkışıklık denen olaydan nefret ederim. Yoğun trafikte yola çıkmam, yoğun saatlerde alış veriş yapmam, dışarıda yemeği bile sakin saatlerde tercih ederim.

Hisse senedi piyasalarında dahi, crowded trade denen, momentum trade inden, sürü ile hareket etmekten hoşlanmam.

Belki de bu mantığı yaşam standartlarıma uydurabilmek için beyaz yaka hayatıma erken son verdim, köy hayatını, home ofis çalışmayı tercih ettim.

Eğer yazdıklarıma, görüşlerime değer veriyorsanız, az çok karalarınızda görüşlerimi dikkate alıyorsanız. Kişiliğimi de bilmeniz önemli. O yüzden millet krediye hücum ederken ben uzak dururum.. millet ev araba almak için sıraya girerken ben başka bir şey alırım.

Bir de ilave not: ben her zaman yatırım opsiyonları olan, tercih yapabilecek finansal pozisyonda olan kişiler için yazıyorum bunları. Yoksa ev, araba vs alabilecek duruma yeni gelmiş, ya da bu günlerde bu ihtiyaç ertelenemez şekilde ortaya çıkmışsa, yapacak bir şey yok. Yani bol keseden konuşuyor diye düşünülmesin, tüm yazdıklarım finansal pozisyonu tercih yapmak için şartları müsait olanlar için geçerli. Erken emeklilik konseptimiz için de geçerli bu durum, belli bir yaşa gelince her açıdan tercih yapabilecek durumda olabilmek, kararı kendi özgür iradenle, kendi keyfin doğrultusunda verebilmek önemli.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bana beyaz yaka olarak çalışırken işin neydi deseler. Spesifik olarak, trafik mühendisliği derdim. Yani, bir yöne doğru bir akış varsa, bunu optimum olarak yönetme, yönlendirme işi. Verimlilik esasına göre, yeni yollar açma, mevcut yollarda kapasiteyi arttırma, azaltma işi. Bu konsepte araç trafiği, ses trafiği, data trafiği, insan trafiği vs hepsi dahil edilebilir.

Bu nedenle, congestion-sıkışıklık denen olaydan nefret ederim. Yoğun trafikte yola çıkmam, yoğun saatlerde alış veriş yapmam, dışarıda yemeği bile sakin saatlerde tercih ederim.

Hisse senedi piyasalarında dahi, crowded trade denen, momentum trade inden, sürü ile hareket etmekten hoşlanmam.

Belki de bu mantığı yaşam standartlarıma uydurabilmek için beyaz yaka hayatıma erken son verdim, köy hayatını, home ofis çalışmayı tercih ettim.

Eğer yazdıklarıma, görüşlerime değer veriyorsanız, az çok karalarınızda görüşlerimi dikkate alıyorsanız. Kişiliğimi de bilmeniz önemli. O yüzden millet krediye hücum ederken ben uzak dururum.. millet ev araba almak için sıraya girerken ben başka bir şey alırım.

Bir de ilave not: ben her zaman yatırım opsiyonları olan, tercih yapabilecek finansal pozisyonda olan kişiler için yazıyorum bunları. Yoksa ev, araba vs alabilecek duruma yeni gelmiş, ya da bu günlerde bu ihtiyaç ertelenemez şekilde ortaya çıkmışsa, yapacak bir şey yok. Yani bol keseden konuşuyor diye düşünülmesin, tüm yazdıklarım finansal pozisyonu tercih yapmak için şartları müsait olanlar için geçerli. Erken emeklilik konseptimiz için de geçerli bu durum, belli bir yaşa gelince her açıdan tercih yapabilecek durumda olabilmek, kararı kendi özgür iradenle, kendi keyfin doğrultusunda verebilmek önemli.
    Sizinle pek anlaşamazsakda , ama yatırım tercihiniz ve hayat felsefenizi çok doğru buluyorum.Eğer bu stratejileri ben de uygulasa idim eminim kazancıma kazanç katardım.Çok şükür bende kazanıyorum ama sizin sisteminiz çok daha iyi.Bu piyasada sizin gibi sadece 2-3 kişi tanıdım.Çok faydasını da görüyorum.saygılar.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 970/1230 İlkİlk ... 47087092096096896997097197298010201070 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •