Sayfa 561/1001 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,481 - 4,488 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

1. yav bari bu gönderdiğim son gönderiyi anlayın artık ya daha nasıl açık anlatayım ?... sesli okusan isimleri ne dediğim belli ... ne dedin hamza anlamıyoruz falanlarla gelmeyin lütfen reca ediyorum... hazırlop , ezbere dayalı eğitişim geleneğimiz yerine sualci soruşturucu yanlışlanabilirliğe açık ( heyyy gidi eski dostum karl popper heyy ) , deneyime düşünmeye dayalı , 4 yanlışın bir doğruyu götürmediği yuvarlak doldurmamalıcı ( aman dikkat sınavdaki kalemin 2,5 B olacak bi de ) , güzel günler göreceğiz çocuklar ??? nah !
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

Son dakika: Dışışileri Bakanlığı Türk bayrağı yakan Yunanistan'a, "Ayasofya'da yeniden secdeyi içlerine sindiremeyen Avrupa'nın şımarık çocukları yine hezeyana kapılmıştır. Tarihten gereken dersi almamış bu ırkçı kafaların, şanlı Bayrağımıza saygısızlık yapanların Ege'deki akıbetini iyi hatırlamaları gerekir." ifadeleriyle sert tepki gösterdi.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Ben parasal genişlemeden bahsediyorum. Fed bilançosundan. Herkesin kafasında fed para basar ise altın "kesin" artar gibi bir şey oluşmuş durumda. Bu bazı zamanlar pozitif korelasyon sağlarken bazı zamanlar negatif korelasyon sağlamıştır.

Kırpıp verdiğiniz grafikte dahi iddia ettiğiniz korelasyon 2014-2015 aralığında yok. 1988'den bu yana bazen negatif bazen pozitif korelasyon oluşmuş durumda, bazen hiç tepki vermemiş durumda.

Mesela 1994-1996 yılları arasında hiç bir korelasyon yok. 1996-1999 arasında pozitif korelasyon var. 2000-2001 arasında pozitif korelasyon var yine. 20014-2016 yine pozitif korelasyon. Aralarda negatif korelasyon ya da bir bağlantı kurulamayacak hareketler mevcut.

Bu korelasyonun faz değiştirmesi insanları fena çarpar en çok da küçük yatırımcıları. Dikkatli olmakta fayda var. Sepet yapmak her zaman iyidir, saçı başı yolmanıza sebep olmaz.
    Bizde kırpık yok 2015'in bir yıl öncesini almışız.
    Rakamlarla gösterirsem negatif korelasyonu çevrenizdeki bir fakire bir kutu viagara hediye edecek misiniz?
    Hem de rolling window yapacam ve korelasyonun grafiğini verecem.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Son dakika: Dışışileri Bakanlığı Türk bayrağı yakan Yunanistan'a, "Ayasofya'da yeniden secdeyi içlerine sindiremeyen Avrupa'nın şımarık çocukları yine hezeyana kapılmıştır. Tarihten gereken dersi almamış bu ırkçı kafaların, şanlı Bayrağımıza saygısızlık yapanların Ege'deki akıbetini iyi hatırlamaları gerekir." ifadeleriyle sert tepki gösterdi.
    Avrupa elinde benzin bidonu, bizimkiler çakmakla beklediği sürece, bu işler çözülmez.
    Konu mülteci veya akdeniz olunca dışarıda bir ülke gibi davranırken, konu ayasofya veya hdp olunca üye ülke gibi davranıyor.
    Bizimkilere gelirsek bir sorunu çözmeden yeni bir soruna başlanması ve sürekli sorunların ötelenmesi yoluyla neyin çözülmeye çalışıldığını anlayamıyorum. Kısa sorun listesi
    - mülteciler
    - suriye
    a) fıratın doğusu
    b) fıratın batısı
    - libya
    - doğu akdeniz
    - kıbrıs
    - s400-f35
    - mısır, israil ve diğerleri
    - halkbankası
    - feto
    - ege adaları

Bunların içinde bulunan doğu akdeniz ve kıbrıs kısmı geçmiş dönemin mirası olarak devam ediyor. Peki aynı soruyu tersten soralım 18 senede çözdüğümüz dış politika sorunu var mı ?

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas
    Schinas, "Türkiye’nin belirli bir noktada jeopolitik olarak nerede duracağına ve ileride kiminle birlik olmak isteyeceğine karar vermesi gerekiyor" dedi. "Türkiye, AB ile birlikte çalışmak ve AB değerlerini kendisine temel olarak almak isteyecek mi?" diye soran Schinas sözlerine "Eğer AB değerlerini temel almak istiyorsa o zaman bugün Ayasofya konusunda olanlar çok kötü bir başlangıç" diyerek devam etti.

Schinas, "Bir Yunan olarak oldukça üzüldüm. Karar konusunda oldukça kızgınım" dedi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Kastı kişisel gelişim kitabıdır.
    Yoksa işinizle ilgili bilimsel bilgi içeren kitapları okumamak aptallıktır. Sonuçta bazı şeyleri deneyimleyerek öğrenmek isterseniz zehirlenebilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

7. Ünlü oyuncu Mel Gibson'ın Nisan ayında koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı, bir hafta hastanede yattığı öğrenildi.

The Guardian'da yer alan habere göre, Mel Gibson'ın temsilcileri "Nisan'da testi pozitif çıktı ve bir haftayı hastanede geçirdi. Remdesivir adlı ilaçla tedavi edildi" ifadelerini kullandı.

https://www.karar.com/mel-gibsonin-k...-cikti-1576575

Sayfa 561/1001 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •