Sayfa 568/1001 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618668 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,537 - 4,544 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

1.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Sayın turnike, uzun dönem pencereden bakınca tespit doğru gibi görünüyor. Ben de inceledim. Kisa dönemli sapmalar tabi ki var, kısa dönemlerde pekçok değişken var..

Yakinen incelemeye değer bence. Amerikan para politikası anlaşabilirse altın için müthiş ipucu olabilir.
    hangi tespit doğru gibi görünüyor... ? kimin tespiti ?
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Dow Jones endex mi 10.000 belki biraz aşağısını görmeden rahatlamayacak ?

Dow Jones su an 26.470 kardesim.

Benmi yanlis anladim ?
    Bana da fazla karamsar göründü verilen tahmin...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. Off içim daraldı,gündemi ve gündem değiştirme çabalarını görünce...geçen hafta 2.ci el evlere verilen kredi şartları ağırlaştırıldı,dünde yerli firmalara verilen indirimli araç kredisi imkanı iptal edildi,tulumbada su kalmadı ama maalesef bu sorunları konuşmamız gerekirken,kimlere minnet ve şükran duyduğu çok belli olan bazı....... ülkenin kurucu liderine kullandığı sözleri ve bugünde yarım ağızla kıvırmasını tartışıyoruz....

Tamamen gündem değiştirme çabaları,döviz krizi derinleştikçe böyle toplumu ayrıştırıcı ve gündem değiştirme amaçlı hareketler bilinçli olarak devam edecektir,ancak su akar yolunu bulur,bir büyüğümün çok sevdiğim bir lafı vardı;cebindeki paranın hesabını bilen her şeyi bilir derdi.Sosyal medya üzerindeki maaşlı trol kadrosu hariç,insanların acı ekonomik gerçeği maalesef yaşayarak göreceğini ve bizi yeni bir devalüasyonun beklediğini düşünüyorum.

Özellikle son haftalarda tüketilen kamu rezervlerine,hatta harcanan brüt rezervlere karşın dolar fiyatında gevşeme olmaması ayrıca yeni kaynak sıkıntısı ve ülkemizdeki yabancı sermayenin hızla çıkışı bu konudaki düşüncelerimi pekiştiriyor.

4.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Off içim daraldı,gündemi ve gündem değiştirme çabalarını görünce...geçen hafta 2.ci el evlere verilen kredi şartları ağırlaştırıldı,dünde yerli firmalara verilen indirimli araç kredisi imkanı iptal edildi,tulumbada su kalmadı ama maalesef bu sorunları konuşmamız gerekirken,kimlere minnet ve şükran duyduğu çok belli olan bazı....... ülkenin kurucu liderine kullandığı sözleri ve bugünde yarım ağızla kıvırmasını tartışıyoruz....

Tamamen gündem değiştirme çabaları,döviz krizi derinleştikçe böyle toplumu ayrıştırıcı ve gündem değiştirme amaçlı hareketler bilinçli olarak devam edecektir,ancak su akar yolunu bulur,bir büyüğümün çok sevdiğim bir lafı vardı;cebindeki paranın hesabını bilen her şeyi bilir derdi.Sosyal medya üzerindeki maaşlı trol kadrosu hariç,insanların acı ekonomik gerçeği maalesef yaşayarak göreceğini ve bizi yeni bir devalüasyonun beklediğini düşünüyorum.

Özellikle son haftalarda tüketilen kamu rezervlerine,hatta harcanan brüt rezervlere karşın dolar fiyatında gevşeme olmaması ayrıca yeni kaynak sıkıntısı ve ülkemizdeki yabancı sermayenin hızla çıkışı bu konudaki düşüncelerimi pekiştiriyor.
    Muhtemel bir erken seçim öncesi ihtiyari bir devaluasyon olacağını hiç zannetmem. Dolar sıkıntısı olacağını da pek düşünmüyorum. Çünkü faiz oranını yükselttikce 2023 seçimlerinin sonuna her zaman dolar bulabilirsiniz. Ödememe riski nedeniyle bir noktadan sonra elbette ki daha yüksek faizler kredi bulmak için daha az cezbedici olabilir, o zaman da devreye daha değişik tavizler girer. Dış politikadan ödünler, iç kaynakların farklı dağıtımı vb. gibi. Örneğin son olarak Katardan gelen krediler için Atatürk havalimanı arazisinin verildiğine dair henüz dogrulanmayan bir şeyler yazılıp çizildi. Zaten ülke olarak kime ne kadar borçlu olduğumuz ahalinin umrunda bile değil.

Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Muhtemel bir erken seçim öncesi ihtiyari bir devaluasyon olacağını hiç zannetmem. Dolar sıkıntısı olacağını da pek düşünmüyorum. Çünkü faiz oranını yükselttikce 2023 seçimlerinin sonuna her zaman dolar bulabilirsiniz. Ödememe riski nedeniyle bir noktadan sonra elbette ki daha yüksek faizler kredi bulmak için daha az cezbedici olabilir, o zaman da devreye daha değişik tavizler girer. Dış politikadan ödünler, iç kaynakların farklı dağıtımı vb. gibi. Örneğin son olarak Katardan gelen krediler için Atatürk havalimanı arazisinin verildiğine dair henüz dogrulanmayan bir şeyler yazılıp çizildi. Zaten ülke olarak kime ne kadar borçlu olduğumuz ahalinin umrunda bile değil.
    Faiz yükselterek dolar bulmanız ekonominin yavaşlaması anlamına geliyor. Nereden bakarsanız bakın açmazdayız. Ben 2023ten ziyade 2021 mayısı görelim yeter diyorum. Zira covid 2. dalga gelirse ekonomileri toparlamak için paradan fazlası gerekecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

6.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Faiz yükselterek dolar bulmanız ekonominin yavaşlaması anlamına geliyor. Nereden bakarsanız bakın açmazdayız. Ben 2023ten ziyade 2021 mayısı görelim yeter diyorum. Zira covid 2. dalga gelirse ekonomileri toparlamak için paradan fazlası gerekecek.

Hah işte o fazlası bizde zaten var sayın Egeli. 2. dalga covid halt etmiş.

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,549
    SP500 grafiğindeki MACD deki negatif uyumsuzluğa dikkat etmek lazım- hele,hele OBO yu gözardı etmemek lazım

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Uttar Pradeş eyaletinin Ayodhya kentinde, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babür Camii arazisiyle ilgili davada geçtiğimiz kasım ayında Hindular lehine karar vermişti. Mahkeme, 1992 yılında radikal Hindular tarafından yıkılan Babür Camii’nin bulunduğu alanın bir Hint tapınağı inşa edilmek üzere Hindulara verilmesi, bunun karşılığında şehirde Müslümanlara cami inşa etmeleri için yaklaşık beş dönümlük başka bir arazi tahsis edilmesi yönünde karar vermişti.

https://tr.euronews.com/2020/07/26/h...ilmesine-karar

O egeli ben değilim

Sayfa 568/1001 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618668 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •