Bugün spot ve vadeli kaçta kapanıcak ve aynı anda mı kapanacak bilen var mı?
Yabancıların ağırlıklı olduğu hisse senetleri diğer hisse senetlerinden daha fazla değer kazanırsa ,yahut yabancıların bulunmadığı hisse senetleri daha fazla değer kaybetmişse yabancı payı -göreceli olarak -artmış gözükür.
Dolayısıyla yabancılar alıyor mu/satıyor mu tek referans veri merkez bankasının her hafta Perşembe günleri yayınladığı "Piyasa Fiyatı ve Kur Hareketlerinden Arındırılmış" Menkul Kıymetler İstatistikleri verisidir.Sadece bu veriyi dikkate alın.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...ac2c96-ndXr.Em
Oraya bakarsanız da ,yılbaşından bu yana yabancıların 4.156,3 milyar dolar hisse senedi+7.464,7 milyar dolar devlet tahvili toplam 11.621.0 milyar dolar TL cinsi menkul varlığı satarak Türkiye'den çıkış yaptıklarını görürsünüz.
Yalnız önemli bir noktada ayrışıyoruz galiba, Siz dolar çöp diyorsunuz, ben de haber falan bakmadan sadece çizgilere bakıyorum ve DXY orta vadede tekrar yukarı yapacak olarak görüyorum. Yani, kısa bir süre içinde 0-3 ay, borsa-altınusd-gümüşusd-eurousd aşağı harekete başlarken dxy yönünü yukarı çevirecek diye düşünüyorum.
Sonuçta baktığımız çizgi, paranın her an yön değiştirdiği bir çizgi.
Maşallah maşallah....bedava para.....
Yer İmleri