İşte bir EskiCHP'li, MelihAşık;
YeniCHP yönetimindeki "Sen beni şey et ben de seni şey edeyim, gerisini merak etme.. Seçmen nasıl olsa tıpış tıpış damgayı basacak.." sistemine bannak basmış..
- Parti Meclisi'nin yeni yapısını nasıl buldunuz?
Mekanizma şöyle işliyor. Genel Başkan belediye başkalarını ve il başkanlarını seçiyor. Belediye ve il başkanları kongreleri ayarlıyor, delegeleri belirliyor. Delegeler kendilerini belirleyen genel başkanı seçiyor. Genel Başkan parti meclisini belirliyor. Parti Meclisi genel başkanın ağzının içine bakıyor.
Milletvekili olma hayali bütün mekanizmaya ağır basıyor.
- Kurultay'da en çok dikkatinizi çeken ne oldu?
Kemal Beyin bir gün önce Diyanet İşleri Başkanı'nın Ayasofya minberine kılıçla çıkıp Atatürk'ü lanetlemesine tek bir sözcükle dahi cevap vermemiş olması.. Bu suskunluk tarihe geçti bence... Ayasofya'nın camiye çevrilmesine " aman bize dinsiz demesinler" diye suskun kalması yine de anlaşılabilir. Bu konuda polemik açmak istememiş olabilir. Ama CHP'nin kurucusu Atatürk'ün bir diyanet memuru tarafından hakarete uğramasına suskun kalmasının affedilir yanı yoktur.
- 101 kişinin imzaladığı Aksaçlılar bildirisini nasıl buldunuz?
"Komik buldum... 2002 - 2010 arası AKP'ye omuz vermiş, Ergenekon ve Balyoz davalarına amigoluk yapmış, Atatürk'ü karalamış, laiklerle laikçi diye dalga geçmiş, AKP'yi demokrat diye yutturmaya çalışmış ne kadar "ikinci cumhuriyetçi", "yetmez ama evetçi" varsa şimdi muhalefet safına geçmiş, kendini meşrulaştırmaya çalışıyor. Bizim cumhuriyetçi bazı arkadaşlar da onlarla yan yana bildiriye imza atmış. Komik mi komik!"
https://www.veryansintv.com/50-yilli...ve-chp-uzerine