
Originally Posted by
elma
Emeklilikte yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için;
1) Belirli süre prim ödeme,
2) Belirli yaşın doldurulmuş olması,
Şartlarının her ikisi birden aranmaktadır.
Hükümet kanadından bir bakanın son günlerde emeklilik yaşının ileri çekilmesi gerektiği, mevcut durumun sürdürülemez olduğu yönünde açıklamaları karşısında yine hükümet kanadından bir diğer bakan böyle bir çalışma olmadığını açıklama gereği duydu.
Konu hakkında ilgisi ve bilgisi olanlar ile emeklilik yaşının ileriye çekilmesinden etkileneceklerin paylaşımları için bu konu oluşturulmuştur.
Bilgi, görüş, öneri ve katkılarınız için tüm katılımcılara teşekkür ederim.
tipik taktikleri bunlar, yani iki ileri bir geri.. ya da "iyi polis kötü polis".
ama emekliliğe bu kadar kafa takan bir millet oldukça bu zaafı kullanacak adamlar türeyecektir.
bana kalsa ssk sisteminin emeklilik bacağını tamamıyla isteğe bağlı yaparım, diğer bacak olan sağlık sigortası kısmını ise mutlaka zorunlu (özel yada devlet bir şekilde bir formül bulunarak) .
dolayısıyla, ssk primlerinin emeklilik aylığı için kesilen kısmını ssk dan emekli olmak istemeyenlerden almazsın, tüm mesele çözülür. şu aşamada ssk sistemini batırdıkları için halkı alıştırmaya çalışıyorlar.
kesin çözüm emeklilik aylığı kısmının isteğe bağlı olması. yani istemeyen ssk primi yatırmasın emeklilik için ve dolayısıyla devlet de bunlara emeklilik aylığı bağlama yükümlülüğünden kurtulur. net ve gerçekçi çözüm.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri