Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
Rte ye bak yahu...
Benim maliye bakanım, benim ekonomi bakanım diyor...
Ülkeyi kendi çiftliği bellemiş..
Bu kibir bitirecek seni.. bu kibir..
Rol yapıyor, güçlü dik duran lider pozu veriyor. Siyaset de bir nevi oyunculuk, sıradan vatandaş güçlü lider istiyor. Erman Toroğlu da masaya vuran yönetici lazım diyordu. Bir ara Kılıçdaroğlu da denedi o rolü tutmadı, Gandi Kemal'e döndü, Ankara'dan yürüdü güme gitti.

Eski bir Meclis tutanağı. Benim işçim, benim köylüm, benim emeklim, benim duıl ve yetimim vs vardı eskiden. Yeni sistemde benim savunma bakanım, benim ekonomi bakanım şekline dönüşmüş olabilir

>>>>>>>

CENGİZ BULUT (Devamla) - Hani siz, bazı şeylerin devamlı olduğunu söylüyorsunuz ya; peki, geçmişin devamı... Enflasyonu yüzde 59'la almadınız mı Sayın Bakanlar? Peki, bu enflasyonu yüzde 150'ye çıkaran bu Bakanlar değil mi? Yani, geçmişinizi inkâr mı ediyorsunuz; yani 49 uncu Hükümeti, 50 nci Hükümeti inkâr mı ediyorsunuz? İçborcu 79 trilyondan alıp 1,2 katrilyona çıkaran bu bakanlar değil mi? İşçiyi perişan eden, köylüyü perişan eden, memuru perişan eden, küçük esnafı perişan eden, emekliyi perişan eden...

HASAN BASRİ ELER (Edirne) - Dul ve yetimi(!)...

CENGİZ BULUT (Devamla) - ... dul ve yetimi perişan eden...

Evet, bakın, alay ediyoruz, gülüyoruz; tiyatro... Ben ağlıyorum; siz, ağlanacak halimize gülüyorsunuz, yerinizden laf atıyorsunuz "dul ve yetim" diyorsunuz "köylü" diyorsunuz. (ANAP ve RP sıralarından alkışlar) Unuttunuz... Unuttunuz...