Originally Posted by
hkm

Originally Posted by
Arap Şükrü
Yurtdışında birileri dolar 6'yı geçtiğinde 6.50-7.30 covered call pozisyon açmıştı 750M kadarcık. Bakalım vade tarihi olan 7 Ağustos öncesinde ve sonrasında neler olacak. Ya da yeni pozisyonlar açılacak mı. Bloomberg'den duyarız.
Yabancı ekonomistler "TRY fair value" adında paylaşımlar yapıyorlar. Geçmişteki tespitleri ne kadar yerindeyse şimdiki rakam da o kadar mantıklı bence.
Kurda buralardan sert hareketin görüldüğü bir senaryoda insanların kendilerini "zenginleştik" hissedip eve arabaya beyaz eşyaya ne bulursa saldırdığı, hem fiyat dengelerini alt üst eden eldeki dövizin kaptırıldığı, grafiklerde kocaman bayrağın/flamanın dikildiği günler gelebilir mi, neden olmasın. Bu insanlar çok daha yukarıdan tekrar alıma geçtiklerinde de orta/uzun vadeli konsolidasyon başlar herhalde.
Öte yandan 6.85 çıpası "üstü yok"tan çok "altı yok" algısının yaygınlaşmasına sebep oldu ve kur es kaza düşerse dolarizasyon kayda değer ölçüde artar diye düşünüyorum. Sonuç, kur büyük ihtimal yine yukarı gidebilir bir süre sonra.
Kusura bakmayın başlığı takip ediyorum ancak gece gündüz yoğunluktan yazamıyorum.
Hemen dediğiniz gibi eski yazılarınıza baktım,önemli olan 7 ağustostan öncesi ve sonrasında neler olacağı demişsiniz.Tarih olarak depremin tarihini vermişsiniz cidden.Şimdi artçılar için bir öngörü bekliyoruz sizden.Yurtdışındaki birilerinin yeni pozisyonlanmaları hakkında bir bilginiz duyumunuz var mı acaba.
Mesela alıntıladığınız yazıda atıfta bulunulan beyaz eşya, bugün 1 numaralı ekonomik göstergemiz ilan edildi.
--Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir
Yer İmleri