Sayfa 725/1006 İlkİlk ... 225625675715723724725726727735775825 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 5,793 - 5,800 arası.

Konu: Viop - XXII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,473
    Hafta sonu evde olunca biraz grafik kurcaladım, felaket tellalı gibi grafikler attım,
    Ne zaman çok felaket grafik atsam benim tersime hareket ettiği çoktur,
    Benim felaketlere göre kimse hareket etmesin
    Bunlar sadece benim gördüğüm, yanlış görmüş, yorumlamış olabilirim
    Ortaya fikir olsun diye attım, zaten daha çok orta uzun vadeli grafikler
    Kaldıraçlı piyasalarda Çöp olmaları 1 saat sürmez
    Tutsa bile bir saate teminat sıfırladıktan sonra işe yaramaz zaten

2.  Alıntı Originally Posted by cüneytt Yazıyı Oku
    Ben genelde tırların trafiği ile ölçerim piyasayı....

Bilenler bilir: Pozantı rampasını 3 şerit kapattılarmıydı işler yolunda, 2 şerit kapattılarmıydı normal..... tek şeritte gidiyorlarsa sıkıntı var demektir.... şu an tek şeritte giden yok bir birleriyle yarış halindeler. en az 2 şerit kapatılıyor. dikkat edin isterseniz.
    Pozantı yolunu bilmem ama nakliye taşıt yoğunluğu önemli bir göstergedir.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Ekonomi Fed başkanı Bernake nin artık faiz artırımına gideceğiz ve yeni para arzı olmayacak demesiyle tepetaklak olmaya başladı. Tabii birde 2013 e kadar tekelinden tüpraş'ına herşey satılmış, özelleşmiş satacak pekde bir şey kalmamış ve hazineye sıcak para girişi azalmaya baslamisti.

Mesela hali hazırda 30 milyon müşterisi olan tekelin satılması.

Komedi gibi.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Amaç özelleştirme yapmak değilki, ülkenin kaynaklarını birilerine peşkeş çekmek için yapıldı.

Cari fazla veren ekonomi yaratılmadan ülke krizleri bitmez. Her 5 senede bir tekrar eder durur.

5 sene sonra da paradan sıfır atma işini yeniden konuşuruz.

4. Hamaset, riyakarlık ve cahillim ihraç edilebilir bir şey olsa cari fazlanın anasını ağlatırız.

5.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Abi sende konfüçyüs gibi laf ettin de
    Niye dua edecez? Argentina ya mı?
    Moruk Abi demek istediğim onların parası çok değer kaybetmiş ama borsası da dolar bazında güzel performans göstermiş.Bizim hem paramız değer kaybediyor hem borsamız dolar bazında değer kaybediyor. Hem dövüyorlar hem aç bırakıyorlar.

Aşağıdaki ilk grafik Arjantin borsasının USD/Peso ya bölünmüş hali. Investing'de borsa grafiği sadece 2019 sonuna kadar mevcut. O yüzden oraya kadar gösterebildim. 2009 krizinde 180 ile dip yamışlar. 2015 sonu 1600 2018 başında 1800 görmüşler. Yani 2009 dibinden 10 kat yukarda zirve yapmışlar.

2. grafik ise bizim grafik. Bizim 2009 krizi dibimiz 125 olmuş. 2010 sonu ve 2013 mayıs ayında 500 görerek zirve yapmışız. (Aynı tarihlerde Arjantin tepesi sırasıyla 800 ve 750 olmuş. Yaklaşık 4.5 kat) O günden beri yeni zirvemiz yok. Güncel durumda 2009 dibine çok yakınız.

Viop - XXII

Önümüzdeki günlerde gelebilecek olası kararlar:

- Döviz ve altın alımında verginin % 2’ye çıkarılması.
    - Faiz artırımı ( Mevduat faizleri artmaya başladı zaten)
    - TL mevduat faizinden alınan % 15 stopajın düşürülmesi ( mevduatın vadesine göre farklı olabilir. Vade uzadıkça stopaj oranı düşebilir)
    - Döviz mevduat faizinden alınan stopajın yükseltilmesi.
    - Aktif rasyosu uygulamasının kaldırılması/ertelenmesi.
    - Bankaların Yabancı Paradan TL’ye dönen/dönecek mevduatlara daha yüksek faiz vermesi.
    - Fiziki altınları ekonomiye kazandırmak adına Altın tahvili / kira sertifikası ürünün hayata geçirilmesi.
    Son düzenleme : EGEDUK; 09-08-2020 saat: 21:58.

7.  Alıntı Originally Posted by el_rojoZorro Yazıyı Oku

Son Dakika: Erdoğan'dan altın ve dolardaki aşırı artışa yorum: 105 milyar dolar rezervimizle dimdik ayaktayız

https://www.haberler.com/son-dakika-...486995-haberi/

https://tele1.com.tr/erdogan-mb-reze...mez-15-200908/

Bu açıklmayı herkes Merkezin 105 milyar doları var diye anlamış ve Merkezin eksi olan rezervi ortada iken bu açıklma eleştiriliyor.

Habere dikkat edin MB nin demiyor, Türkiyenin 105 milyar doları var diyo..peki bu 105 milyar nerede ??
    Swap kelepçesini serbest bırakmanın belkide mantığı budur, dolar yükselsin 105 milyar ile teplerine binelim..

Reis boş konuşmaz, bu para nerede bilmiyorum, gerçekten böyle bir müdahale olursa piyasalarda tarihi anlar yaşanır

8.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Pozantı yolunu bilmem ama nakliye taşıt yoğunluğu önemli bir göstergedir.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bence iyi gösterge olamaz
    Kâr onemli
    Dağı taşı taşırsin
    Ciro o biçim
    Kar yok
    Banka kredini geri ödemeni bekler

Sayfa 725/1006 İlkİlk ... 225625675715723724725726727735775825 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız