1En az 400 baza ihtiyaç var aktif rasyo tamamen kaldırılmalı kredi veren verir vermeyen vermez... dövizi serbest bırakmalılar gideceği maksimum yer 8 9 lira bence bu halde tuttukça daha çok enerji birikiyor tepki yükselişini yapsın satmak isteyen satar geçer

2 katma değerli üretime geçilmeli artık beton olayı bitirilmeli emlak balonı yıkacak bu ülkeyi...

3atatürk dönemi devletçilik modeli uygulanmalı 81 ile 81 fabrika temasıyla yola çıkılıp fabrikalaşma sağlanmalı yurt dışından ithal edilen ve üretimi mümkün olan ne varsa onu üretmeliyiz.

3 ülke göstergeleri makyajlı olmamalı enflasyon yüzde 25 ise cesaretle yayınlanmalı bunu düşürmek içi yapısal reformlar yapılmalı

4.isrsf önlenmeli gereksiz yatırımlardan vaz geçilmeli yol bina saray vs gibi.

5. varlık fonu ortadan kaldırılmalı yada şefaflaştırılmalı

6 liyakat özellikle ekonomi yönetimimi aynı bilim kurulu gibi bir yönetim yapmalı Ekonomi yönetim kurulu olmalı ekonomi bakanı bu kurulun kararlanrını uygulamalı

7. Merkez bankası tamamen özerk olmalı faiz kararını kendisi vermeli.

8. Siyasetçiler ekonomi konuşmamalı sadece ekonomiye hizmetlerdeki

9. halkın refahı artırılmalı geliri yükseltilmesi

10. piyasa yönetimi özellikle ürün ve hizmetlerde vergi indirimi yapılmalı ama fiyat artışlarının önüne geçilmeli

11. Ülkrmizde üretilmeyen ürünlerden kdv alınmamalı ülkemizde üretilen ürünlerden ötv alınmamalı

12. Ülke yer altı madenleri işletilmeli yurt dışına hammade olarak değil işlenmiş maden olarak sayılmalı

13. Ülkeler ile dostluklar kurulmalı ticari anlamda diyorum bu olmalı. kendi ülkemizin lehine kararlar alınmalı dünyanın bekçisi biz olmamalıyız.

14 bankacılık sistemi güçlendirilmeli

bir vatatandaş olarak önerilerim bunlar.