Artan

8,25 10 18:10
15,10 9.98 18:10
175,20 9.98 18:10
11,14 9.97 18:10
263,50 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
174,90 -9.98 18:10
11.090,00 -9.98 18:10
41,94 -9.96 18:10
336,75 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.494.899.237,93 18:10
12.002.781.238,46 18:10
8.369.000.909,50 18:10
7.898.029.669,40 18:10
6.371.144.929,11 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6504 madde; 1 - 8 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by BİST41 Yazıyı Oku
    Hemen zengin olalım demiyoruzda pandemi öncesi 15.40 TL idi. Hiç olmassa endekse paralel hareket etseydi. Her iniş çıkışta biraz daha endeksin altında kalmaya başladık.

SM-G615F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kordsa ile ilgili şöyle düşüncelerim vardı; "Türkiye'nin hali belli, döviz fiyatları her daim düzenli olarak katlayarak gidecek (ömrümün sonuna gelmeden tekrar 4 sıfır atılacağını bekliyorum; benim beklentim öyle yani), ekonomik istikrarsızlık her daim olacak; Kordsa bir dünya şirketi, bundaki ağırlığımı arttırayım, full gireyim ve ekranı kapatayım; Kordsa'nın bir krizden etkilenmesi için bütün dünyayı saran bir şey meydana gelmeli; o da çok zor." Ve tam olarak olan bu oldu. Bütün dünyayı, özellikle havacılık sektörünü vuran bir pandamı gerçekleşti. Kordsa ise yeni aldığı şirketlerin borcunu ödemeli.

Pandemi belki 1 yıl daha etkisini gösterir, bilemem; bu esnada Kordsa'nın işleri yavaş olabilir, karlılık zaten ciddi oranda azaldı; hatta o azalan karlılığa oranla hisse fiyatı az bile düştü. Ama az düşmesinin sebebi şirketin güvenilirliği zaten. Kısacası, şu an gerçekleşenlerin hepsi normal, fiyat normal, yavaşlama normal..

Bekleyeceğiz. En az 2-3 yıl.. Bekleyen için ise 1 ömür.
    ...

2.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Kordsa ile ilgili şöyle düşüncelerim vardı; "Türkiye'nin hali belli, döviz fiyatları her daim düzenli olarak katlayarak gidecek (ömrümün sonuna gelmeden tekrar 4 sıfır atılacağını bekliyorum; benim beklentim öyle yani), ekonomik istikrarsızlık her daim olacak; Kordsa bir dünya şirketi, bundaki ağırlığımı arttırayım, full gireyim ve ekranı kapatayım; Kordsa'nın bir krizden etkilenmesi için bütün dünyayı saran bir şey meydana gelmeli; o da çok zor." Ve tam olarak olan bu oldu. Bütün dünyayı, özellikle havacılık sektörünü vuran bir pandamı gerçekleşti. Kordsa ise yeni aldığı şirketlerin borcunu ödemeli.

Pandemi belki 1 yıl daha etkisini gösterir, bilemem; bu esnada Kordsa'nın işleri yavaş olabilir, karlılık zaten ciddi oranda azaldı; hatta o azalan karlılığa oranla hisse fiyatı az bile düştü. Ama az düşmesinin sebebi şirketin güvenilirliği zaten. Kısacası, şu an gerçekleşenlerin hepsi normal, fiyat normal, yavaşlama normal..

Bu hissede bekleyenin kazanacağı konusuna katılıyorum.
    Zaten 2016/12 bilançoda özkaynaklar 1,471 milyar.
    2019/12 bilançoda 2,819 milyar tl. 3 yılda tam ikiye katlamış. Yanı 3 yılda içinden bir kordsa daha doğurmuş. Ayrıca her yıl %3-4 civarı temettüde vermiş. İyi yönetiliyor nede olsa Sabancı şirketi. Bende maliyet 11,90 fakat hiç dertlenmiyorum. Nasılsa er geç değerini bulacak.

SM-G615F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku

Sn. Jonathan o kadar bekleyeceğimizi zanetmiyorum. Ceo Ali Çalışkan herhalde sallamıyordur. Gelen talepleri izlediğine göre ;
    3. çeyrek kapasite kullanımını yüzde 75-80 aralığında , son çeyreği ise 85-90 aralığında beklediklerini söyledi. Ayrıca Kordsanın esas faaliyet karında sıkıntı yok. Karların finansman giderine gittiği açık..Sıkıntı tahtacının üstten verip alttan toplama hareketleri..Tahta çok sığ ..SPK bakaıyor bu hareketlere. Güler Sabancının gözdesi güzya şirket. Sahip çıkmalı ...200 patenti olan, teknoljik katkısı olan bir ürün üretimi olan bir şirketin değeri bu olmamalı. Sadece ABD iştirakleri DOW da işlem görse 1 milyar dolar eder şirketin değeri..
    Son düzenleme : Ayan; 19-08-2020 saat: 17:27.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •