Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
hayrani kardeş artık eskisi kadar sık yazmıyorsun. Fon yatırımını azalttın mı? Yoksa uzun vadeli olarak düşündüğün için mi yazmıyorsun? Her iki halde de daha çok yazmanı isteriz. Burayı takip ettiğin belli. Bol kazançlar.
eskiden daha çok anlık takibe yoğunlaşıyordum ve buraya da daha çok yazıyordum. şimdi de illa ki takip var ama sürekli de bununla meşkul olmayayım diye biraz daha uzak duruyorum. forma da arada bakıp geçiyorum. uzun vade modundan dolayı pek yazmıyorum. ama buradan çok şey öğrendik. geçen yıl bu zamanlar tcd rüzgârı kasıp kavuruyordu buraları. şimdilerde tcd efsanesi bitince eskisi kadar heyecan da olmuyor. fonları bırakmadım. tam tersine yüzde 40 civarı hisse fondayım. arada değişiklik yapsam da tkf ve mps takılıyorum. geçenlerde yüzde on portföyümle altın fonu alıp terste kaldım. ama sıtratejileri uzun düşündüğümden sağlık olsun dedim. çok aşağılara kayarsa pozisyon artırabilirim. bir de haluk hocayı dinleyerek sıtrateji oluşturmya çalışıyorum. kendisi uzun analizinin sonunda 15 eylülden sonra borsada güzel bir yükseliş dönemi olabileceğini ve yıl sonuna kadar 130 binli seviyelerin görülebileceği beklentisini taşıyor. bu kapsamda 113400 aşılırsa pozisyon artırılabileceğini, 108200'ler'in de stop olarak değerlendirilebileceğini anlatıyor. ben de bu durumda 108'lere doğru gelinirse veya 113400'ler aşılırsa pozisyon artırmayı, aksi halde de beklemeyi düşünüyorum. duygusal düşündükçe ve hisse senedi gibi fon alıp satmaya kalktıkça işler daha da karışıyor. o yüzden biraz uzaktan bakıyorum bu işlere. bol kazançlar dileğiyle.