Originally Posted by
hayrani
hocam resmen paran mı var derdin var modundayız. geçen az biraz altın fonu alayım dedim, resmen altında kaldım. hisse fonlardan ettiğimiz zarar yetmez gibi bir de bu çıktı. almadım almadım, yüzde on portföyle bir ucundan tutayım dedim yüzde 6 zarar. zamanla toparlar ayrı mesele de ne yapacağımızı şaşırmış drumdayız. merkez bankası da malum, başkanımız faizler daha da düşecek dediğinden faiz artırımı yapamayınca dövizi düşürmek için dünya short pozisyon açmış. hafta sonu dolar analizinde haluk Canberk açıklıyordu. o da ciddi zarardaymış. bazan türkiye borsasına yatırım yapmakla hayatımızın en önemli hatasını yapıyormuşuz gibi gelğiyor bana da yine de debelenip duruyoruz. likit fonlarda kalsan bir dert, hisse fonlar ayrı dert, altın alsan çok yükseldi bir başka dert, almasan sürekli yükselir alsan hemen düşer falan. sonunda olduk dertler insanı.
Beyaz yakalı bizim gibiler için en büyük dertte binbir zorlukla biriktirdiğimiz yatırımlarımızı enflasyona karşı koruyabilmek.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri