yaw reha yı es geçtik, açmaya gerek görmedik ancak kafama da takıldı.

İmdi reha ayağında genel bir durumu aydınlatayım. Her sabah hızlıca pek çok siteye girip, pek çok yazıyı okuyorum.
Bazıları yorum yazısı, bazıları bilimsel araştırmalar, bazıları teknik yazılar, bazıları da günlük haberler.

Kafa yormak gerektiren haberleri yavaş okuyorum bazen 2 kez okumam gerekiyorki detayları anlayayım. Günlük haberleride hızlıca geçmem gerekiyor. Yoksa akşama kadar ekran başında haber okumam gerekir. Halbuki her sabah 3-5 saati geçmemeli.

ÖTV haberide hızlıca geçtiğim bir haber.

Otomotiv ilgi alanımda olduğu için, geçmiş özet bilgim de var, o sebeple ezbere bir yazı yazdım yukarda.

Yazdığım yazı yanlış değil ancak reha gibi detaylı gözler tam doğru istiyor. özde doğru olması gerekmez tam doğru olmalı.

Bu sebeple ÖTV de detaya gireyim rahatlayayım.

Hükümetin amacı ithal otomobile ek vergi koyarak ithalatı azaltmak, dovize bağlılığı azaltmak. Yol yanlış ama kapasiteleri bu. Yukarda kavuncu örneğini verdik.

Otomobil ithalatını azaltmalı ama reha nın dediği gibi anlaşma var. Kafana eseni yapamazsın.
Onlarda kafalarına göre yol bulmuşlar. Hangi özellikli arabalara vergi koyarsak, ithal araba etkilenir, yerli etkilenmez diye.
Buna uygun ÖTV getirmişler.

Bu neden şimdi akıllarına gelmiş.?

Tahminim şu. Aynı gün özel okulların vergisini düşürmüşler. İmam hatip açıp duran Milli eğitim bakanının özel okulu var ya.
Özel okuldan kaybedecekleri vergiyide sanırım ithal otolardan çıkaracaklar, tek taşla 2 kuş.

Oldumu reha.? Uyarın için teşekkür ederim.