Sayfa 355/1002 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455855 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,833 - 2,840 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    Arkadaşlar özellikle tecrübeli olanlardan fikir rica ederim. Ben bı kaç aydır bu fon işine girdim. Burayı investingi youtubu bulabildiğim her yeri takip ettim . Kar da ettim zarar da. Ama bı şey var portfoyumu çok değiştirdim. Ve yoruldum. Şu düşüş te bile eskisi kadar reaksiyon veremedim. Elimde 20 tane fon var. Dün itibariyle 1 yıl degistirmiyim hatta finans haberlerine de bakmiyim diyorum. Sizce çok mu samalarim? Elimdeki fonlar şunlar: afa afs afv aft aoy fıb fno guh gbc hoy ppz tdg TFF tmg tpc yac ypv ytd yay zpf. (Elimdeki paranın %50 si ppz de. Diğerlerinin payları üç adagi beş yukarı aynı.)
    ben olsam şöyle yaparım 5 ayrı alanda en iyi yönetildiğini düşündüğüm fon seçerim. mesela;
    -Altın
    -eurobond borçlanma araçları
    -Tr hisse senedi yoğun fon
    -ABD hisse senedi fon
    -eib tarzı bi değişken fon
    bunların alanlarındaki gelişmelere göre ağırlıklandırmalarını değiştiririm. Örneğin Tr borsaları ciddi düştü fırsat oluştuğunu düşünüyorsunuz diğerlerinden ağırlık azaltıp bunu yükseltirsiniz. Borsa 120 bine geldi patinaj mı çekiyor ağırlık azaltır diğerlerinde ağırlık artırırsınız vs vs.
    Ben bes portföyümü bu şekilde yönetiyorum. Yılda 6 değişiklik hakkına rağmen %35-40 yıllık getiri elde ettim son 3-4 yıldır. Emeklilik fonları en kötü yönetilen fonlar olmasına rağmen.
    Normal fon portföyümü borsadan ettiğim karları aktarak oluşturuyorum. Yani borsada x tl portföy limitim var. Onun üzerine çıktığım miktarı realize edip fona çeviriyorum bi süredir. Oradaki fon portföyüm şimdilik biraz dağınık ama bedava maliyetli diye düşündüm şimdilik kumbara gibi. Ama yakında orayı da yukarıdaki mantıkla yöneteceğim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ben olsam şöyle yaparım 5 ayrı alanda en iyi yönetildiğini düşündüğüm fon seçerim. mesela;
    -Altın
    -eurobond borçlanma araçları
    -Tr hisse senedi yoğun fon
    -ABD hisse senedi fon
    -eib tarzı bi değişken fon
    bunların alanlarındaki gelişmelere göre ağırlıklandırmalarını değiştiririm. Örneğin Tr borsaları ciddi düştü fırsat oluştuğunu düşünüyorsunuz diğerlerinden ağırlık azaltıp bunu yükseltirsiniz. Borsa 120 bine geldi patinaj mı çekiyor ağırlık azaltır diğerlerinde ağırlık artırırsınız vs vs.
    Ben bes portföyümü bu şekilde yönetiyorum. Yılda 6 değişiklik hakkına rağmen %35-40 yıllık getiri elde ettim son 3-4 yıldır. Emeklilik fonları en kötü yönetilen fonlar olmasına rağmen.
    Normal fon portföyümü borsadan ettiğim karları aktarak oluşturuyorum. Yani borsada x tl portföy limitim var. Onun üzerine çıktığım miktarı realize edip fona çeviriyorum bi süredir. Oradaki fon portföyüm şimdilik biraz dağınık ama bedava maliyetli diye düşündüm şimdilik kumbara gibi. Ama yakında orayı da yukarıdaki mantıkla yöneteceğim.
    Sn. pit,

Şu anki BES dağılımınız nedir? özel değilse
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. pit,

Şu anki BES dağılımınız nedir? özel değilse
    altın %30
    dış borçlanma araçları %40
    garanti 3.değişken fon %30
    Altın 20 gün önce %60 dı. Bu yıl başından beri %80 altın ve dış borçlanma araçlarındaydım. pandemi dibine yakın%20 tr hisse senedi sokmuştum.
    TR piyasalarında dip oluşumu görürsem yine bir miktar tr hisse senedi yaparım.son 2 değişim hakkım kaldı bu yıl için...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    Arkadaşlar özellikle tecrübeli olanlardan fikir rica ederim. Ben bı kaç aydır bu fon işine girdim. Burayı investingi youtubu bulabildiğim her yeri takip ettim . Kar da ettim zarar da. Ama bı şey var portfoyumu çok değiştirdim. Ve yoruldum. Şu düşüş te bile eskisi kadar reaksiyon veremedim. Elimde 20 tane fon var. Dün itibariyle 1 yıl degistirmiyim hatta finans haberlerine de bakmiyim diyorum. Sizce çok mu samalarim? Elimdeki fonlar şunlar: afa afs afv aft aoy fıb fno guh gbc hoy ppz tdg TFF tmg tpc yac ypv ytd yay zpf. (Elimdeki paranın %50 si ppz de. Diğerlerinin payları üç adagi beş yukarı aynı.)
    Elindeki fon adedii cok
    Cok fon cok kar yok
    Denenmistir
    Fonlara girip cikacan zamani bilmek gerekiyor bir ay ralli.kar ediyon
    Bir gun selale tak bi aylik kar bi gunde gidiyor selslenin bir gun oncesi satsan
    Kar cepte uyanip satamiyorsun zarar
    Ediyorsun
    YTD.

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    MKK verileri
    AHU: %0,092
    EIB: %0,059
    EIC: %0,042
    EID: %0,689
    FNO: %-0,042
    SUA: %0,032

Tuttuğum değişkenlerin tümü (GMA da var onun fiyatı belli değil ama hisse tarafı eksi) bu hafta sonu ppf'nin gerisinde kaldı.
    Eib eic ve sua defansif kuzulardan
    Bi hayir gelmiyor pff altilar bes kez eib eic
    Aldim baya elimde tuttum ve her seferinde
    Sattim hicbisey kazanmak istemeyen
    Eib eic alir sua suc da bunlarin komsulari
    Eib ve eic in 2 ayda getirisini
    Tcd bir gunde veriyor
    Eib eic bana gore bosa kurek defansifmis
    Getirmeyen defansifi ne yapiyim
    YTD.

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by abelardousa Yazıyı Oku
    ABD 10 yıllıklar ne kar oynak düne göre %14 artmış, TDG için olumsuz.
    abd 10 yıllıklar 0,72 e geldi...burası bir süre için tavan olabilir...(mi?)

çin mi satıyor?

enflasyon gelecek,hazırlık mı?

hisse ye girecek paraya mı ihtiyaç var?

küresel yeni dib gelecek pozisyon mu ayarlıyor pala 10 yıllıklarda?

gibi sorulara en mantıklısı ''enflasyon geliyor'' bence...yeni dünya düzeni...

ama bu çok yavaş olacak...

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Haftaya TDG için düşüş ön görüyorum zaten.
    Kur daha da yükselmemeli.
    ABD faizleri de yükselince TDG için pasif bir hafta olabilir.
    Ama en az 1 yıllık vade öngördüğümden sorun olmayacak.
    Hatta düşüşler takviye için fırsat olur.
    abd faizleri 0,75 i geçmemeli...geçmez herhalde..geçerse farklı bişiler başladı demek...gerçi seçimde var...
    bizim kur için öngörüm yok...her şeyi yapabilir,düşmek haricinde...ama düşmez...hafif yatay yukarı...robin 750 mesala olabilir,neden olmasın?

Sayfa 355/1002 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •