Belli başlı bir kaç senet hariç pay vadeliler halen sığ, zamanla oturacaktır,
bist 30 bile 2010 yılına göre 4 kat farketti hacimde ve toplam kontrat sayısında
ben bist 30 ve usd kontratlarında işlem yapıyorum, altın bile bazen sığ kalabiliyor
hisselerde de garan ile keskin bir şey görürsem 10 ile 50 kontrat arası bir dönem
poz almıştım, kaldıraç oranları çok mantıklı da değildi, bist 30 ve usd daha yüksek
kaldıraç, düşük kaldıraç ve küçük pozla da vakit kaybı bir tarafa komisyon bir tarafa
çok cazip gelmiyor, toplamda da çok yüksek kontratlarla işlem yapmıyorum zaten,
ayrıca fazla çeşit kontrat olunca dikkat dağılıyor, hata oranı artıyor
Suyu çıktı, hiç alakası olmayan insanların hisse alıp sattığını duyuyorum,
üstelik benim hiç grafiğine bile bakma gereği duymadığım hisseleri alıp satıyorlar,
sadece bist olsa hadi diyeceğim ama yurtdışı şirketlerin hisselerini bile taşıyan çok,
garip bir dönem, biraz 2000 li yılları hatırlatıyor fakat şu andaki daha tehlikeli
o zaman mecbur bir banka veya aracı kurumda işlemler yapılıyordu, şimdi
cepten kolayca yapıldığı için bir gece ansızın gelecekler, sabah uyandığımızda
değişik bir sabaha uyanacağız diye düşünüyorum
Altin ve tl için forex te işlem yapmayi öneririm herkese. Ben yurtdışı sağlam bir firma bulana kadar çok denedim. Sonunda buldugumun ertesi günü dow çakilmaya başladi. Viob ta kisa pozisyondayim, ancak dow a kisa pozisyon açmam düşeceginden emin olsamda açmiyorum.Umarim dow düşer ve bana alim firsati tekrar verir.
Sizde iyi bilirsiniz herkesin alım yaptığı borsadan uzak durmak ya da temkinli olmak lazım. Zamanında da borsaya çok heveslenen olmuştu. Sonrasında çoğu tövbe etti. Benim de tanıdığım , ölse 1 lot hisse almayacak insanlar yaratıldı.
Ben normalde sürekli hisse taşırdım. Tekfen-Tav-Tüpraş-Ereğli- Bankalar vs. Şimdi sadece kanallar arası-ortalamalar arası al-sat yapıyorum. Onda da max. %3 stoplu işlem yapıyorum.Sebebi şu dönem için ülkeye-ekonomi yönetimine- dış politika yönetimine güvenememem.
82.000-120.000 yükseliş hareketinde yeni yatırımcıya yan tahtalardan çok iyi paralar kazandırdılar. Şu an anormal bir özgüven içinde her aldığı hisseden para kazanacağını sanan bir kitle oluştu. Fiyata bakmadan alıyorlar. Ama kumarda önce kazandırır sonra fazlasını alırlar. Kuralı ve raconu budur.
Yer İmleri