Sayfa 49/138 İlkİlk ... 3947484950515999 ... SonSon
Arama sonucu : 1104 madde; 385 - 392 arası.

Konu: GMSTRF QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu

1. Dedik yanasmayin böyle hergun %3 yersiniz bohcadan....bugünde 300 bin bulmuş....finans satti

M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Fon buyuk is cikardi son bir haftada 1,5 milyin lota yakin olmustur sattigi. Tahminim ortalamasi 47,5 liradir. Net aktif degeri ise 42 bile deil. 41 lerde. Bugun 45.5 kadar verdiler. Yarinda verecegini dusunenler alttan aliriz diye mal bosaktmaya baslamis olabilir. 50 milnyonluk mali satti boyle giderse stolarin calismasi sasirtmaz. Hele birde gimus dahada calilirsa durum vahimlesir

Fon benim değerim 42 lira diye yazmış.Piyasadan 44 liradan gümüş buluyorum diyor.Şu ara piyasa da açık gümüş de buluyorlar.44 liralık mala 47 48 49 dersen ve alırsan adam da sana satar.Burdaki yanılgı şu ,fonu millet spek sanıyor.Fon spek değil uçsun kaçsın derdinde değil,gümüş buldukça ve bunu yukardan alan varsa satar,hem de sürekli satar başedemezsin.Bunda şekil yaparım diyen ufak tefek spek çikler varsa diye bu uyarıyı yapmak elzem oldu.

4. Ben de bu uyarıları dikkate alarak beklemeye geçtim. Bakalım nereye düşecek. Alım için fırsat kollayacagım. Benim maliyetim makul seviyede. Daha da düşerse portföyüme biraz daha eklerim
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

5. Fon suçsuz spek değil....rafineri mal satmiyordu şimdi satıyor onlarda alıp basıyor...asıl spek fiyatı 60 bine çekenler....zor dayaniyorlardir yakında pes derseler 42 lik mali 40 dan verirler....az değil 2 milyon lot...bir gümüş %2 düşsün görün paniği....
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Fon benim değerim 42 lira diye yazmış.Piyasadan 44 liradan gümüş buluyorum diyor.Şu ara piyasa da açık gümüş de buluyorlar.44 liralık mala 47 48 49 dersen ve alırsan adam da sana satar.Burdaki yanılgı şu ,fonu millet spek sanıyor.Fon spek değil uçsun kaçsın derdinde değil,gümüş buldukça ve bunu yukardan alan varsa satar,hem de sürekli satar başedemezsin.Bunda şekil yaparım diyen ufak tefek spek çikler varsa diye bu uyarıyı yapmak elzem oldu.
    M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bunu alım satım yapınca hisse senedi gibi mi komisyon kesiliyor..

7. Evet aynen hisse senedi alım satımı gibi komisyon ödersin.
    Ancak hisse senedinden farklı olarak ayrıca EK BİR VERGİSİ de var bunun: Eğer alırken geçerli fiyatın üstünde bir fiyattan satarak kar elde etmişsen, elde ettiğin karın %10'u devlete stopaj olarak aktarılmak üzere aracı kurum tarafından kesilir ve kalan tutar T+2'de hesabına geçer.
     Alıntı Originally Posted by remy Yazıyı Oku
    Bunu alım satım yapınca hisse senedi gibi mi komisyon kesiliyor..

8.  Alıntı Originally Posted by Eng16 Yazıyı Oku
    Evet aynen hisse senedi alım satımı gibi komisyon ödersin.
    Ancak hisse senedinden farklı olarak ayrı bir vergisi var bunun: Eğer alırken geçerli fiyatın üstünde bir fiyattan satarak kar elde etmişsen, elde ettiğin karın %10'u devlete stopaj olarak aktarılmak üzere aracı kurum tarafından kesilir ve kalan tutar T+2'de hesabına geçer.
    Geçerli fiyatın üstünde bir fiyattan satarak kat elde etmek tam olarak nedir??

45 liradan alıp 47 liraya satınca 1000lot için 2000tl kar elde ettik diyelim.
    200tl vergisi mi var?

Sayfa 49/138 İlkİlk ... 3947484950515999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •