Vallahi kendim için bir şey istemiyorum memleketi düşündükçe üzülüyorum buradaki pozisyonum benim yaşam kalitemi değiştirmez o yönden zaten no problem.
Vallahi kendim için bir şey istemiyorum memleketi düşündükçe üzülüyorum buradaki pozisyonum benim yaşam kalitemi değiştirmez o yönden zaten no problem.
Pandemi öncesi Güney Asyada geziyordum. O ülkeler bile gelişmeye başlamış. Vietnam, Tayland şehirlerarası yol kenarlarında görülüyor fabrika dolu. Üretim var. Kamboçya bile gelişmeye başlamış. Malezya bizle kıyas bile olmayacak kadar iyi durumda. Singapur süper zengin. Bir çoğunda insanların günlük hayatı yavaş yavaş Türkiye'yi arkada bırakmaya başlamış. 20 yıl önce Avrupa'da bizden fakir çok sayıda ülke vardı. Artık yok. Çoğunun durumu bizden iyi. Asgari ücret Türkiye'de günde 10 dolar bu büyük bir fakirleşme.
Bu ülkede heryıl organik nüfus artşı 1 miyonun üzerinde. Buna yıllık 700 bin göçmen ekleyin. Yıllık 1.7 milyon nüfus artışı olur.
Bu korkunç bir rakam. Yunanistan hiçbirşey yapmadan Türkiye'den 3 kat daha iyi yaşıyor. 1923 yılında nüfusları 7-8 miyon, Türkiye nüfusu 13 miyon. Bugün Yunanistan 11 miyon, Türkiye 83 miyon. Yunanistan, Bulgaristan Romanya hepsi aynı durumda. Bu nüfus artşı ve göç politikalarıyla maalesef sonumuz Pakistanlaşma. Bu nüfus artışı her türlü iktisadi büyümenin refah etkisini sıfırlar.
Günde 10 dolar. O da iş bulabilirse. Emekli maaşları ortalaması da günde 10 dolar. Her türlü malın dünya fiyatları ile işlem gördüğü bir ekonomide bu büyük yoksulluk demek.
Var Bakalim bi hareketlenme. Hayirlisi artik
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsada bilgisiz bir yatırımcıyım.Temel analizden-teknik analizden anlamam. Kulağım delik değildir. Kimse benim yazdıklarımdan etkilenip işlem yapmasın.(eski nickim : hallederiz )
Doğum kolay olmayacak. Sonuçta 7 yıldan fazladır beklenen bir çocuk var.
Yer İmleri