Sayfa 393/1002 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    testere piyasasını sevmiyorlar sanırım eib+eic+suc+sua hepsi için aynı durum.
    eib iyi hocam ya. ppfnin bir tık üstünü düzenli getiriyor, sua 1 aydır ppflerin de altında.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Kur aynı kur
    Ama
    Bizim CDS’lerde düşüş oldu son 1 aydır
    Tam aksinede de ABD tahvil faizleri yükseldi geçen haftalarda
    Fark oradan kaynaklı
    Mantıken bizim ülkemiz zaten her zaman ABD'den daha riskli durumda olacağından bizim ihraç ettiğimiz eurobondların getirisi ABD'ninkilerden daha fazla olması gerekmiyor mu? E IPV de T.C. kamu ve özel sektör eurobondlarına yatırım yaptığından daha iyi getiri olması gerekmez mi?

Yoksa tamamen yanlış mantık mı kurdum? Mantığına zıçayım mı dersiniz hocam?

3.  Alıntı Originally Posted by Foçabeyi Yazıyı Oku
    Mantıken bizim ülkemiz zaten her zaman ABD'den daha riskli durumda olacağından bizim ihraç ettiğimiz eurobondların getirisi ABD'ninkilerden daha fazla olması gerekmiyor mu? E IPV de T.C. kamu ve özel sektör eurobondlarına yatırım yaptığından daha iyi getiri olması gerekmez mi?

En basit anlatımla;
    usdtry nin artışı ve ABD uzun vadeli tahvillerin düşüşü TDG için artı.
    Türkiye CDS 'in düşüşü IPV için artı.

4.  Alıntı Originally Posted by abelardousa Yazıyı Oku
    En basit anlatımla;
    Hocam bugun sizden eib konusunda hayirli bir haber bekliyorum
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by abelardousa Yazıyı Oku
    En basit anlatımla;
    USDTRY'nin artışı IPV için de artı değil mi? Eurobond (Döviz) fonu olarak geçiyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Foçabeyi Yazıyı Oku

Doğru mantığınız. Kabaca şöyle aslında. çatı 10.katta diyelim, abd eurobondu 4.katta ve çatıya çıkana kadar getiri var. türk eurobondu 2.katta ve çatıya çıkana kadar getiri var. ( daha çok getiri ) Ancak geçmişte 2-3 aylık dönemde türkiye riski (cdsleri ) daha çok arttığı için ikinci el faizleri yükseldi, ve türk eurobondu 1.kata indi. Ama eşit vadede iki ülke eurobondundan türk eurobondu daha çok getirecek, vade sonunda ikisi de çatıya çıkmak zorunda, yani itfaya kadar getiri anlamında sizinki doğru.

Ama çatıya gidene kadar bodruma da inebiliyor cds artışından dolayı. Elinde farklı vadesonlu, çok farklı eurobondlar taşıdıkları için, anlık getirileri de kompleksleşiyor.

Yani teoride , bundan sonra cds hiç değişmese ( varsayalım birebir sabit kalsa ) , sizin dediğiniz şekilde olacak.

özetle ali türk eurobondu aldı 10 senelik. mehmet amerikan eurobondu aldı 10 senelik. hiç al-sat yapmazlarsa, bu ikisi 10 sene dondurulup, tam vade sonu uyandırılırsa, ali daha çok kazanacak. ama 2-3 sene sonra biri ikisinin hesabına baktığında alımdan itibaren, hiç al sat yapmasalar bile, türkiye cdsi bu arada yükseldiyse alinin elindeki bondun faizi yükselip daha degersizleşmiş olabilir.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    hocam bugun sizden eib konusunda hayirli bir haber bekliyorum
    saygilar.

Sm-g610f cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bugün bist100 de günlük işlem hacmi son bir aylık ortalamanın üzerinde gerçekleşti.
    Ancak yabancılar hala ağırlıkla satış tarafında.

eıb +0.095 saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Doğru mantığınız. Kabaca şöyle aslında. çatı 10.katta diyelim, abd eurobondu 4.katta ve çatıya çıkana kadar getiri var. türk eurobondu 2.katta ve çatıya çıkana kadar getiri var. ( daha çok getiri ) Ancak geçmişte 2-3 aylık dönemde türkiye riski (cdsleri ) daha çok arttığı için ikinci el faizleri yükseldi, ve türk eurobondu 1.kata indi. Ama eşit vadede iki ülke eurobondundan türk eurobondu daha çok getirecek, vade sonunda ikisi de çatıya çıkmak zorunda, yani itfaya kadar getiri anlamında sizinki doğru.

Ama çatıya gidene kadar bodruma da inebiliyor cds artışından dolayı. Elinde farklı vadesonlu, çok farklı eurobondlar taşıdıkları için, anlık getirileri de kompleksleşiyor.

Yani teoride , bundan sonra cds hiç değişmese ( varsayalım birebir sabit kalsa ) , sizin dediğiniz şekilde olacak.
    Anladım hocam. Nazik ve açıklayıcı anlatımınız için ayrıca teşekkür ederim.
    Sorun hukuksal riskler diyorsunuz. Ben yaptım oldu mantığı diyorsunuz.
    Yoksa ne kadar riskli ekonomi o kadar köfte eurobondlarda diyorsunuz normal şartlar altında (guguk değil hukuk devleti olsaydı.)
    Doğru mu anlamışım?

Sayfa 393/1002 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •