-
Önceki yazılarımda ne yazıyordum.
Birileri üretmeden zenginleşiyorsa, cebine giren para mutlaka ve mutlaka başkalarının cebinden çıkıyordur.
Daha iddialıda yazmıştım. İsterse merkez bankasında para bassın zenginleşsin, başka insanları soymasın, yinede o para tüm halktan çıkar.
Örnekleri ile anlatmıştım.
İşte ispatı, yıllardır ülkede GSYIH düşüyor yani geri gidiyoruz yani üretim azalıyor.
Ancak her yıl milyoner ve milyarder sayımız artıyor. Yine artmış. Normalde azalması gerekir çünki üretim azalmış. 10 elma üretip satıp 100 TL kazanırken 8 elma üretip satmışsın 80 TL kazanmışsın. Her yıl üretilen toplam para azalmış ama milyoner sayın artmış. Hali ile zenginlik üretimden kaynaklanmıyorsa, diğerlerinin cebinden alıyorsun.
Devletin, vergilerimizi har vurup harman savurması sonucu hepimiz fakirleşiyoruz.
Savrulan paralarda birilerinin cebine giriyor zenginleşiyor. Devletten zenginleşenlere iş yapanlarda zenginleşiyor. Adamlar devleti soymuş gelmişler, ailelerine lüks arabalar satmışsın, otelinde ağırlamışsın, elbiseler satmış, restoranlarında yedirmişsin, yazlık villa, lüks daire, daireye mobilya, beyaz eşya satmışsın vb. Adam sanada bol keseden saçmış çünki kolay kazanmış, sende kazandın sende saçacaksın, böyle bir zincirleme. Soyanlardan faydalanan bir çemberler grubu var.
Azınlık grup zenginleşip milyoner sayılarını katlarken, para halkın büyük kısmından çıkıyor. Çalışmasının karşılığını alamıyor. her sene yaşam kalitesi düşüyor. Aldığı ve faydalandığı ürünlerin fiyatı, cebine giren paradan daha hızlı artıyor.
Bu para bizden nasıl çıkıyor.?
Devlet ilave vergileri, devletin eksik hizmetleri, devletin parasız hizmetlerinin paralı hale getirilmesi, vergilere zamlar vb.
YENİ BİR VERGİ AÇIKLANMIŞ.
Arsan var zamanla şehir içinde kaldı imar geldi. Arsan 100 bin TL ediyordu imar gelince 150 bin TL ediyor.
Görevli emlakçılar gelip değer artışını buluyor, bu örnekte 50bin tl. değer artışı var. Devlet senden o 50 bin TL yi ya hemen, yada arsa satışında alıyor.
Arsana 3 kat imar vardı 5 kata çıktı. 2 katlık ilave değer artışını yine devlet senden alıyor. Arsa imarlıydı turizm imara dönüştü, yine cebine elini daldıracaklar. Senin atadan kalan arsan sayesinde zenginleşme umudunun bir kısmını senden alacaklar, ailenden alacaklar.
Değer artışının tamamınamı yoksa belli oranınamı el koyuyorlar, yazmamışlar. Diyelim İmar planı köyüne gelmiş, köy değil mahalle olmuşsun. Bahçen ve içinde evin var. 10bin TL verdin bahçeyi parsel yaptın artık tapuda arsa olarak görünüyor. Arsaya dönünce değeri arttı, değer artışı devlete ama 10 binTL senden çıktı oda devlete. Her halukarda geçiriyorlar.
5 milyon yurtiçinde, 3 milyon kuzey suriyede insan besle. 50bin kuzey suriyede 10 bin libyada yabancı paralı asker besle, ihalelerle devletin parasını har vur harman savur. 100 TL lik işi 500 TL ye yaptır. havaalanın varken yık yenisini yaptır, ihtiyacın yokken kanal yaptır. Tüm bu paralar senden çıkıyor. İşin kötü yanı bendende çıkıyor.
Dağ dayanmaz.
Bu ülkeye düşman olsaydım ve kazara beni devlet başkanı yapsaydınız, en fazla akp nin yaptığı kadar bu ülkeye kötülük edebilirdim.
Daha kötüsüde gelecek, bu günleride ararız hiç merak etmeyin.
Seçimlerde tek oy alamıyorum, ülkenin geleceği karanlık.
.
Son düzenleme : alicemal; 16-09-2020 saat: 15:05.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri