Ankara da memur kiracı şartını emlakçılar her ilana açıkca yazıyorlar. Yasalara göre bu şekilde ilan verilemez , veren hakkında yasal işlem başlatılır. Ama burası Türkiye .....
Geçen yıl Ankara ya geçici taşınmıştım. Babama yakın olsun diye Eryaman da kiralık ev ararken beni çileden çıkarttılar. Evler çok eski ve gereksiz aidat yüksekliği mevcut. ( her tarafı açık siteye 24 saat güvenlik koymuşlar aidat olmuş 350 tl. Eve baksan itini bağlamazsın. Adamlar bir de tutturmuş memur veya memur kefil şartı diye.
neyse hemen yan sitede bir daire buldum. Kapıcıya mal sahibini sorduğumda 500 tl. istedi. Kızdım Emlakçıyı aradım geldi. Memur olmadığımı emekli olduğumu ama 2 tane kira gelirim ve çift maaşlı olduğumu belgeyle ibraz edince , ev sahibini aradı. Adam olmaz demiş. Ver bakayım şu adamı telefonda bana dedim ve mal sahibine '' Dairene kaç para istiyorsun, derdin nedir senin, sadece senmi dürüstsün, kontratını yaparsın paran bir gün gecikirse yüzüme tükürürsün. Hatta sana şimdi 1 yıllık peşin kira ve aidatı öderim ama yüzünü görmek istemem '' dedim. Adamın önceden canı yanmış. Adam mahcup sesle kabul dedi.
Oturduğum daireye özenle bakıyorum. Kendi daireme yapmadığım işleri buna yapıyorum ki, arkamdan sövülmesin. Hem de insan olarak başı dik yaşamak için.
Yer İmleri