Yolun açık olsun telli turnam.....
Yolun açık olsun telli turnam.....
Daha once lerde fiyat dusuk oldugu ıcın pddd 0 olarak gorunmekteydı zamanla fiyat artıkca 0.01 ve 0.02 olarak görulmeye basladı aynı sey fk oranı da degısmeye basladı ıskur un pd dd tum karı katmadan sadece kar ın %10 u bu hisseye verilmesi gerekir
PD dd 0.10 yazması gerekir
Bu oran size atr btr ve ctr nın tum karından sadece ıskur un hakkı olan temettu gelirinden alacagı payı ve pd dd nın karsılıgıdır
Formda arkadas lar da dogru yazmıs lar
Yanı normal sırketlere pd dd 1 olarak gorulen hıssenın tam degerınde ıslem gordugu anlamı nasıl cıkarsa aynı sey pd dd 0.10 oldugu zaman tam degerınde ıslem görmesı demektir
Tabi bu normal bir hisse ıcın gecerli kriter sımdı o kar bu hisselere verildiği zaman veya cagrı olayında cok daha yuksek rakamlar çıkar. pd dd sadece ucuz veya pahalı oldugunu gosteren bir aractır.
Onumuzdekı gunlerde fiyatın artması veya dusmesınde pd dd de degısecek tir ufak artıs dususler fazla bir etki etmez 300bın de farklı 500bın de farklı cıktıgı goruluyor
Nromal bir şirket te PD dd ve fk oranı bılanco ya gore ucuz pahalı diyebiliriz
Iskur da acıkladıgı kar dan degıl temettu hakkından pd dd tesbiti yapıyoruz pd dd 0.10 olması degerının 2.5 - 3 milyon olması anlamı cok yanlıs olur
Teşekkür ederim Sn. Efe Kuzey.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın yakamoza en derin saygı ve sevgilerimle.... Önce Rabbimin sonra onun vesile i nişanıyla paraya doyduk ybtas da.Artık buralarda oyalanmaya gerek kalmadı hoşçakalın geçmiş olsun.
Terfi ettim![]()
Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri